KÉZILABDA

2021.07.16. 07:00

Bordás Réka is útra kel

Pénteken elutazik a magyar női kézilabda-válogatott Tokióba, amelynek tagja a kenderesi kötődésű Bordás Réka is, aki nem sokkal bemutatkozása után az olimpián is pályára léphet.

Varga Balázs

Siófok 20210709 Kézilabda 2021 felkészülési válogatott mérkõzés Magyarország Brazília Fotó Török Attila Nemzeti Sport Bordás Réka

Fotó: Török Attila / Nemzeti Sport

Bordás Réka a kunhegyesi származású, a hosszú évek óta Kenderesen élő korábbi világbajnoki ezüstérmes jobbátlövő, Bordás József lánya. A 23 éves beálló a DVSC játékosa, a válogatottban pedig egy hete mutatkozott be Montenegró ellen, amelynek lőtt is két gólt. A brazilok elleni két felkészülési találkozón összesen ötször talált a kapuba, és folytathatja jó szereplését majd Tokióban is, ugyanis az olimpiai csapatba is bekerült.

– Voltak a nyárra terveim, kissé váratlanul ért, hogy meghívót kaptam a bő keretbe, de természetesen egyáltalán nem bánom, hogy az eredeti elképzelésekből nem lett semmi. A felkészülés kezdete előtt már nagyon vágytam rá, hogy kijussak az olimpiára – nyilatkozta Bordás Réka a Nemzeti Sportnak.

– Aztán még jobban meglepődtem, amikor megtudtam, hogy bekerültem az utazó keretbe is, jó néhány perc kellett, hogy felfogjam, mi történt. Hihetetlenül örültem neki, hidegrázós élményként hatott. Elsőként természetesen a családomat hívtam a hírrel, a nővéremet, majd a szüleimet, akik nagyon büszkék voltak rám.

A magyar válogatott legutóbb 2008-ban, Pekingben járt az olimpián, az ötkarikás játékokon egyedül Tomori Zsuzsannának van rutinja, így nyilván Réka is most debütál majd olimpián.

– Sajnos az ismert körülmények miatt tudjuk, hogy ennek az olimpiának más lesz az atmoszférája, mint a korábbiaknak, de biztos vagyok benne, hogy így is fantasztikus élmény lesz, és sokat profitálhatok majd belőle – folytatta a játékos. – A válogatottba való beilleszkedésemmel szerencsére nincs probléma, mindenki nagyon aranyos és segítőkész.

Bordás Réka (labdával) a brazilok ellen is pályára lépett, Tokióban pedig majd újabb feladatok várnak rá
Fotó: Dömötör Csaba / NS

A magyar csapat pénteken indul el Tokióba, ahol július 25-én kezdi meg szereplését Franciaország ellen, de három nappal előtte még összecsap a norvégokkal a felkészülés keretein belül. Csütörtökön megtartotta az utazás előtti utolsó sajtótájékoztatóját válogatottunk, ahol Elek Gábor szövetségi kapitány már a tokiói célokról is beszélt.

– Azt szeretném, ha felszabadult és senkitől nem tartó csapat lépne pályára Tokióban. Ha sikeresek akarunk lenni, minden nyomást hátra kell hagynunk. Az erő megvan bennünk, de mások is hasonló célokkal érkeznek. Szeretnénk továbbjutni a csoportból, de további jóslásokba nem bocsátkozom, mert egyébként is rossz vagyok benne – mondta az 50 éves szakember.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában