Labdarúgás

2021.07.19. 19:14

Csapataink közül a Füredre vár a legnehezebb kupafeladat

Hétfőn kisorsolták a Mol Magyar Kupa első fordulójának párosításait, melyben a négy érdekelt csapatunkból három is idegenben harcolhatja ki a továbbjutást.

Varga Balázs

20210703 Szolnok A Szolnoki MÁV labdarúgói felkészülési mérkőzésen fogadták a Tiszafüredi csapatot a Tiszaligetben. fotó: Mészáros János Új Néplap

Fotó: Mészáros János

Erre a szezonra némileg változott a kupa lebonyolítása, mert míg tavaly az NB I.-es és NB II.-es csapatok – így a Szolnoki MÁV is – már a főtábla első körében bekapcsolódtak, addig idén csak a harmadik fordulóban lépnek először pályára. Emiatt a megyei bajnokságokban, illetve a harmadosztályban található együttesek – a tartalékcsapatok nem indulnak – előbb egymással küzdenek meg a továbbjutásért, hogy aztán – akár – egy nagyágyú ellen is megmutathassák magukat. Újdonság még, hogy a 128 gárdát négy 32-es csoportra felosztották, így a Tiszafüred északkeletről, a Jászberény, a Karcag és a Törökszentmiklós pedig délkeletről kapott ellenfelet.

A legnehezebb feladata a TVSE-nek lesz, amely az NB II.-ből kiesett, a harmadosztályból visszajutni szándékozó DEAC-cal találkozik idegenben. Ezzel szemben a Jászberény majd Csomádra utazik, ahol a Pest megyei első osztály előző szezonbeli hatodik helyezettjével, a Cso-Ki Sporttal méri össze erejét, amely lényegesen kisebb falatnak ígérkezik. A Karcag is alsóbb osztályú gárdát kapott, az Albertirsát, amely ellen csapatunk az esélyes, mivel ellenfele a Pest megyei második vonalban is csak a 13. helyen zárt legutóbb.

Viszont a Törökszentmiklós nem számíthat könnyű párharcra, ugyanis „csoporttárssal” mérkőzik meg. A szintén az NB III. Keleti csoportjában szereplő BKV Előrét fogadja, amelyről tudni kell, hogy az előző idényben kiesett a harmadosztályból, azonban a feltöltésnek köszönhetően – mivel továbbra is 60 gárda alkotja a mezőnyt – végül maradhatott. Az biztos, hogy ez jó erőfelmérő lesz a TFC-nek, hiszen úgy mérheti, hol tart, hogy akkor sem történik tragédia, ha vereséget szenved.

Az első fordulót ezúttal az augusztus 7–8-i hétvégén rendezik, a párharcok viszont ismételten egy mérkőzésen dőlnek el. Amennyiben a rendes játékidő végén döntetlen az állás, úgy a szokott módon kétszer 15 perces hosszabbítás következik, és ha ott sem születik döntés, akkor jöhet a tizenegyespárbaj.

A megyei érdekeltségű párharcok:

1. forduló: Törökszentmiklós–BKV Előre (NB III.), DEAC (NB III.)–Tiszafüred, Albertirsa (Pest megye II.)–Karcag, Cso-Ki Sport (Pest megye I.)–Jászberény

A Magyar Kupa várható játéknapjai:

1. forduló: 2021. augusztus 7–8.

2. forduló: 2021. augusztus 28–29.

3. forduló: 2021. szeptember 18–19.

4. forduló: 2021. október 27.

Nyolcaddöntő: 2022. február 9.

Negyeddöntő: 2022. március 2.

Elődöntő: 2022. április 20.

Döntő: 2022. május 11.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában