Kézilabda

2021.07.20. 07:01

Eb-győztes a magyar válogatott a junioroknál

Vasárnap Európa-bajnoki címet szerzett a magyar női juniorválogatott, miután a döntőben legyőzte az oroszokat – egy megyei kötődésű játékossal a soraiban.

Varga Balázs

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A magyar együttes százszázalékos teljesítménnyel menetelt a végső sikerig, a csoportkörben Románia (27–19), Csehország (33–20) és Norvégia (36–26), a középdöntőben Franciaország (20–16) és Horvátország (35–24) ellen is nyert, az elődöntőben 33–26-ra legyőzte Svédországot, majd a fináléban 31–22-re verte Oroszországot. Az Eb-címet elhódító csapat tagja volt a mezőtúri származású Juhász Gréta is. A 19 éves balátlövő korábban megfordult Túrkevén, jelenleg pedig a Nemzeti Kézilabda Akadémia játékosa – az előző idényben a NEKA bázisára épülő Boglári Aka­démia-SZISE tagjaként az NB I.-ben kézilabdázott.

A megyei kötődésű játékos mellett többen is élvonalbeli rutinnal rendelkeznek a válogatottban, ifj. Kiss Szilárd szövetségi edző szerint a tapasztalat sokat nyomott a latba.

– Kétségtelen, hogy a tornán megmutatkozott annak pozitívuma, hogy a keret több játékosa is az NB I.-ben szerepelt az előző idényben. Ha rutintalan vagy, akkor a kritikus pillanatokban el tudsz bukni, ezek a lányok viszont nem féltek ezektől a szituációktól, mert átélték már. Az Eb-meccsek sok mindenben hasonlítottak egy felnőtt élvonalbeli mérkőzéshez, nekünk már volt tapasztalatunk, ez volt a döntő – nyilatkozta a tréner a NEKA honlapjának.

– Ez a korosztály 2018-ban serdülő-, 2019-ben ifjúsági Európa-bajnokságot nyert, idén pedig junior-Eb-t. Tétmérkőzésen 22 meccsből 22 győzelem a mérlege, ami egészen imponáló – idézi a honi szövetség oldala Novák András, az MKSZ operatív igazgatójának szavait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában