MULTISPORT

2021.07.23. 00:14

Pénteken tartják az olimpiai játékok megnyitóját

Bár már szerda óta tart az olimpia, hivatalosan csupán pénteken nyitják meg a tokiói ötkarikás játékokat, s ezen a napon már magyarokért is szoríthatunk.

Varga Balázs

Pétervári-Molnár Bendegúz az elmúlt napokban már az olimpiai versenypályán készült

Fotó: Mirkó István/ Magyar Nemzet

Az ünnepélyes megnyitó magyar idő szerint 13 órakor kezdődik, hivatalosan ezzel az eseménnyel nyitják meg a tokiói olimpiát. A műsor fontos pillanata, amikor felvonulnak a sportolók, azonban várhatóan több olimpikon nem tud majd részt venni rajta.

Az asztaliteniszezők minden bizonnyal csak tévén keresztül követik a többórás programot, mivel szombaton egyéniben és vegyes párosban is megkezdődnek a küzdelmek. Valamint kajak-kenusaink még meg sem érkeznek holnapig Tokióba, de más nemzetek küldöttsége is foghíjasabb lesz a vártnál. Az viszont biztos, hogy a játékok megnyitóján a vívó Mohamed Aida és az úszó Cseh László viszi majd a magyar zászlót.

Pénteken egyébként két magyar versenyzőnek szoríthatunk. Az evezős Pétervári-Molnár Bendegúz egypárban már éjjel fél kettőkor hajóba száll, míg az íjász Balogh Mátyás hat órától szerepel a rangsorolóversenyen. A nagyüzem viszont csak szombaton indul be – a magyar érdekeltségű, valamint a népszerű versenyszámok programját már egy nappal korábban közzétesszük a számos hajnali kezdési időpont miatt –, amikor bemutatkoznak többek között asztaliteniszezőink, úszóink és férfi kardozóink is.

Pétervári-Molnár Bendegúz az elmúlt napokban már az olimpiai versenypályán készült
Fotó: Mirkó István/ Magyar Nemzet

Természetesen számos sportágban még csak a versenyek kezdeti szakaszában járunk majd, de némely számban már érmeket is osztanak, például a női cselgáncsozók 48 kilogrammos súlycsoportjában, ahol a Londonban bronzérmes Csernoviczki Éva is tatamira lép.

Ha már dzsúdó, magyar idő szerint csütörtök reggel megtartották a cselgáncsversenyek sorsolását. Ami a két szolnoki indulót illeti, Karakas Hedvig (57 kg) hétfőn a világranglistán 14. lengyel Julia Ko­wal­czyk ellen kezd, akit ha megver, akkor akár az olimpiai bronzérmes, Eb-címvédő Tel­ma Mon­tei­ro meccsének győztesével folytatja, vagyis már a második körben megismétlődhet a 2020-as Európa-bajnoki döntő a portugál ellen, amelyet akkor a BHSE versenyzője nyert meg. Özbas Szofival (63 kg) szembe pedig a németek 2019-es vb-bronzérmese, Martyna Trajdos jön majd a keddi első fordulóban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában