Atlétika

2021.08.03. 21:27

Nem rak terhet magára az olimpián Rivasz-Tóth Norbert

Szerdán hajnalban kezdi meg szereplését az olimpián Rivasz-Tóth Norbert, a Szolnoki MÁV SE gerelyhajítója.

Varga Balázs

Budapest 20200913 Atltika 2020 Szuperliga dnt Fot Trk Attila Nemzeti Sport Rivasz Tth Norbert

Forrás: Nemzeti Sport

Fotó: Török Attila

A törökszentmiklósi származású atlétát Tokióban értük utol, aki már két hete Japában készül a megméretésre.

– Tocsigibe július 20-án érkeztem, ahol az atlétacsapat egyszerre mozgott, úgynevezett karatén-edzőtáborban voltunk. Annak ellenére, hogy korlátozott mozgásterünk volt a szálláshely és az edzéspálya között, zavartalanul tudtam készülni és akklimatizálódni, a munka lényegét el tudtam végezni. A helyi szervezők igyekeztek kedvünkben járni, hogy minél kedvezőbb feltételeket teremtsenek a szigorú szabályok betartása mellett.

A tocsigi edzőtáborból aztán Tokióba vezetett Rivasz-Tóth Norbert útja, aki mesélt nekünk arról is, hogyan alakult a felkészülése, miután nemrég épült fel vállsérüléséből.

– Alig pár nappal a selejtező előtt költöztem át az olimpiai faluba. A hely káprázatos, külön varázsa van, ahogy a sportolók betöltik azt. Az edzések is igen biztatóak, a felkészülésem úgy érzem, jól sikerült, habár voltak váratlan fordulatok, amikor a vállam rehabilitációja plusz tervezést igényelt, de ezt leszámítva azt mondhatom, kész vagyok a versenyre. Még pár edzésem van hátra, ilyenkor már a technikai rész a hangsúlyosabb.

Természetesen a 25 éves gerelyhajító a célokról is beszélt az ötkarikás játékok kapcsán.

– Nem tennék terhet magamra az elvárásokkal. Szeretnék egy jó mozgással egyéni csúcs környékén dobni, azzal akár a döntőbe is odaérhetek.

Ha sikerül fináléba jutnia, akkor szombaton a legjobb 12 gerelyhajító között versenyezhet. Előbb azonban a 32 fős mezőnyben a selejtező vár rá, ahol az A csoportban – 15 ellenféllel egyetemben – szerdán 2.05-kor ragad gerelyt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában