galériával / frissítve

2021.08.07. 21:27

Törökszentmiklósi kupabravúr, tiszafüredi vereség

Két csapatunk volt érdekelt a MOL Magyar Kupa főtáblájának első fordulójának szombati játéknapján. A Törökszentmiklós legyőzte a BKV Előre csapatát, míg a Tiszafüred vereséget szenvedett a DEAC otthonában.

Sebestyén János

Fotó: Pesti József

Meglepetést okozott a TFC

A meccsen jobbára a küzdelem dominált, ám a lefújás előtt nem sokkal váratlanul vezetést szereztek a hazaiak Faragó Bence révén, aki higgadtan értékesítette ziccerét. Pár perc múlva Körömi Zoltán szerzett távolról gólt, és beállította a 2–0-s végeredményt, így a Törökszentmiklós továbbjutott a második körbe.

A TFC edzője, Török László így értékelte a látottakat: – Nagyon küzdelmes mérkőzés volt, az első félidőben nagyon sok hibát elkövettünk, amit szerencsére nem használt ki az ellenfelünk. Vannak állandó problémáink, de azt gondolom, ez a csapat fejlődőképes. Mindenesetre örülök a győzelmünknek!

– Van két hét csúszásunk, még nem állt össze a csapat, ráadásul sérültjeink is vannak, de amit ma kértem a fiúktól, azt megvalósították. Hozzáteszem, mi a bajnokságra koncentrálunk – nyilatkozta a vendégek trénere, Albert Flórián hírportálunknak.

TFC-Veteriner–BKV Előre 2–0 (0–0)

Törökszentmiklós, 250 néző. Vezette: Szigetvári Márk (Belicza Bence, Hajdú Dávid)

TFC: HARIS – Bencze Z., Pe­revuznik, GUSZTAFIK, HÉDER R. (Telinger, 86.), – Gyomai, BARÁTH – Rimóczi (Faragó B., 68), Kiss Cs. (Balogh D., 68.), Debreczeni (Szántó B., 46.) – KÖRÖMI Z. Edző: Török László.

BKV: Éliás (Szüsz, 46.) – Kubó, Jáger, Szabó N., Forgács (Nagy Zs., 83.) – Pokó, Ferkó, Csalánosi (Papp Á., 55.), Kiss D. – Mile Zs., Gyurkó (Egressy, 65.). Edző: Albert Flórián.

Gólszerzők: Faragó B. (84.), Körömi Z. (88.)

Búcsúzott a Tiszafüred

Másik kupacsapatunk, a Tiszafüred Debrecenben, a DEAC ellen játszott szombaton. A mérkőzésen a hazaiak akarata érvényesült, és Székely Dávid révén meg is szerezte a vezetést. Ezt követően maradt a hajdúságiak fölénye, és a szünet előtt újabb találatot szereztek Csányi Ádám jóvoltából. A fordulást követően ugyan szépíteni tudott Harsányi Zoltán tizenegyesével a Tiszafüred, de a hosszabbítás perceiben Tochukwu végleg eldöntötte a mérkőzést.

Dorcsák Zoltán, a TVSE edzője így látta a találkozót: – A hazaiak más ritmusban fociztak, mint mi, így teljesen megérdemelten nyertek.

DEAC–Tiszafüredi VSE 3–1 (2–0)

Debrecen, Egyetemi Sporttelep. Vezette: Nagy Róbert (Márkus Péter, Forgács Máté)

DEAC: Deczki – Papp F., Sárosi, Bereczki (Tochukwu, 46.), Bényei, Spitzmüller (Sándor T., 46.), Csányi Á. (Al-Sharaji, 73.), Szabó K., Bidzilya (Soltész, 59.), Orosz M., Székely D. (Trencsényi, 69.). Edző: Sándor Tamás

TVSE: SOMOGYI – Kiszely (Barna V., 55.), Mészáros N., Fehér Zs., Bartha (Tóth N., 65.) – Kertész (Mácsai, 46.), Kalóz, Tomola (Vincze P., 46.) – Nagy O., Harsányi, Deli (Barzsó, 46.). Edző: Dorcsák Zoltán

Gólszerzők: Székely D. (19.), Csányi Á. (46.), Tochukwu (91.), ill. Harsányi (74. – tizenegyesből)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában