Kézilabda

2021.09.09. 07:00

Az elmúlt szezon bajnoka, a Székács KE nehezebb idényre számít

A tavalyi, lehengerlő szereplése után az új idényben ismét az NB II. Délkeleti csoportjában méretteti meg magát a Törökszentmiklósi Székács SE férficsapata. Szloska Krisztián edzővel az új idény felkészüléséről, céljaikról és az utánpótlásról is beszélgettünk.

Sebestyén János

A címvédő Székács (feketében) igyekszik mindenki dolgát megnehezíteni az új idényben is

Forrás: Miklós TV

Fotó: SZEMVIDEO.hu

A Törökszentmiklósi Székács KE férficsapata az elmúlt idényben toronymagasan nyerte meg a harmadosztály küzdelmeit. Az együttes impozáns teljesítményét hűen tükrözte, hogy hibátlanul – mind a 22 mérkőzését megnyerve –, pazar gólkülönbséggel (657–500) lett aranyérmes, ráadásul Holló Alex személyében a gólkirályt (157 gól) is ők adták. A pályán kiérdemelt magasabb osztályban való szereplést azonban anyagi nehézségek miatt nem tudja vállalni az egyesület, így az új szezonban is a harmadik vonalban szerepelnek.

A címvédő Székács (feketében) igyekszik mindenki dolgát megnehezíteni az új idényben is
Fotó: Miklós TV

– A felnőttgárdánk augusztus 10-én a Székács Elemér református gimnázium sportcsarnokában kezdte meg az edzéseket az új idényre – nyilatkozta a felkészülésről a csapat edzője, Szloska Krisztián. – Hetente háromszor van edzésünk, melyeken az erőnléti és a labdás gyakorlatokat ötvözzük, plusz a bajnoki rajtig öt edzőmérkőzés szerepelt a programunkban.

A csapat kialakításáról, a keret változásáról elmondta: – Az átigazolási szezonban nagy változás nem történt a keretben, mindössze egy játékos távozott tőlünk, Nyári Bálint személyében. Érkezett viszont három tehetséges kézilabdázó, Berkes Gergőt Kecskemétről igazoltuk, míg kettős játékengedéllyel szerepel nálunk Dócs Dávid Mezőkövesdről és Sütő Döme Orosházáról. Annyi bizonyos, hogy Csanádi Arnold keresztszalag-sérülés miatt az őszi szezonban nem állhat a rendelkezésünkre.

Bár sokáig úgy volt, hogy 11 csapatos lesz a bajnoki küzdelem – mivel a Békéscsaba visszalépett a szerepléstől –, de a tavalyi biztos kieső, a Túrkevei VSE vállalta az új szezont, így továbbra is 12 együttes alkotja a csoportot.

A Székács trénere az új idény előtt óvatosan beszélt a célkitűzésekről: – Jó a keretünk, ezt tavaly bizonyítottuk, de nyilván most mindenki új lappal kezd, ezért én az erős középmezőnyt lőttem be a csapatnak, azon belül is a 4–7. helyezést, aztán majd meglátjuk.

A klub közel 170 igazolt kézilabdázónak biztosít heti rendszerességű sportolási lehetőséget. A férfi- és a női szakágban az utánpótlás-együtteseik (U8–U15) mellett serdülő- és ificsapattal is rendelkeznek. A korosztályokban képzett szakemberek oktatják a fiatalokat. Az edzői stábot Kató Fruzsina, Guba Attila, Kapás Krisztián, Bencsik Zoltán, Fazekas Gyula és Baranyi Antal alkotja. Az utánpótlás az új idényre augusztus 9-én kezdte el a felkészülést, a nagyobbak Gyomaendrődön edzőtáboroztak, míg a kisebbek napközis táborban vettek részt.

A férfiak első tétmérkőzése szeptember 18-án 18 órától Újkígyóson lesz. A tréner elmondása szerint mivel frissen feljutó csapatról van szó, ezért nem lesz egyszerű a találkozó, de nyerni mennek idegenbe.

A Székács KE kerete:

Játékosok: Berkes Gergő, Csanádi Arnold, Csanádi Valter, Deák Dávid, Dócs Dávid, Fejes Tóth Arnold, Holló Alex, Kapás Krisztián, Kovács Henrik Benjámin, Nyikos Tamás, Pásztor Gergő, Perjési Viktor, Ri­zin­ger András, Sipos Mihály Attila, Sütő Döme, Szollár Szabolcs, Szöllősi Balázs, Varga I. István, Varga II. István

Edzők: Szlos­ka Krisztián, Baranyi Antal

A mezőny:

NB II. Délkeleti csoport: Újkígyós, Algyő, Kiskunmajsa, Kondoros, Köröstarcsa, Kunszentmárton, Makó, Mezőtúr, Pick Szeged U23, Szolnok, Székács, Túrkeve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában