LABDARÚGÁS

2021.09.15. 07:00

Hétközi fordulón javíthat a Szolnoki MÁV

Szerdán kiköszörülheti a csorbát a Szolnoki MÁV a Vasas elleni pofon után, mivel 18 órától Siófokon lép pályára az NB II. nyolcadik fordulójában.

Varga Balázs

Lakatos Csabáéknak (jobbra) fel kell állnia a padlóról a Vasas elleni vereség után, hiszen szerdán már itt az újabb feladat

Fotó: Mészáros János

Az angyalföldi együttes ellen nem várt pofonba szaladt bele a MÁV, hiszen a kék-fehérektől eddig nem volt megszokott, hogy összeesik a végjátékra. Nyilván ez némileg a rutintalanság számlájára írható, hiszen sok fiatal játékos alkotja a csapatot, így aztán mindenképp jó esély mutatkozik rá, hogy a Tisza-partiak újra a szebbik arcukat mutatják majd.

– Inkább kapjunk ki egyszer 5–0-ra, mint ötször 1–0-ra

– utalt vissza a vasárnapi, Vasas elleni vereségre Csábi József vezetőedző.

– Természetesen az eredmény nem néz ki jól, de az utolsó negyedórát leszámítva a játékunkkal nem volt gond. Sajnos vasárnap óta nem lettünk többen, azaz nem épültek fel sérültjeink, sőt, Tóth Bence és Lakatos István játéka kérdésessé is vált. Természetesen Siófokon megpróbálunk javítani, amely masszív csapat, nem véletlen, hogy az egy darab 1–0-s vereségük mellett hat döntetlent értek el.

Valóban, a Balaton-partiak döntetlensorozata épp a legutóbbi fordulóban szakadt meg, amikor egy 86. percben kapott góllal alulmaradtak az újonc, de eddig kiválóan teljesítő Kecskeméttel szemben. Előtte viszont minden ellenfelükkel ikszeltek, többek között a Vasassal és a Diósgyőrrel is. Bár az előző idényben a bennmaradásért küzdött a Siófok, végül viszonylag simán kiharcolta az újabb másodosztályú részvételt, a jelenlegi évadban pedig stabilabbnak tűnik, hiszen a hét meccsen kapott hat találat nem rossz. A gólszerzés azonban nem megy annyira a sárga-kékeknek, így elképzelhető, hogy a MÁV FC-vel nem játszanak majd gólgaz­dag összecsapást.

Viszont pont ezért fontos, hogy a vezetést ne szerezzék meg, mert akkor még nehezebb lesz feltörni a hazaiak védelmét.

Lakatos Csabáéknak (jobbra) fel kell állnia a padlóról a Vasas elleni vereség után, hiszen szerdán már itt az újabb feladat
Fotó: Mészáros János

Bár a Vasas-mérkőzést leszámítva nem lehet mondani, hogy a gólszerzéssel hadilábon állt a Szolnok, ráadásul nem csak egy játékostól lehetett várni, hogy betalál. Persze ha Lakatos István nem tud pályára lépni, akkor elöl is csökkennek a variációs lehetőségek – hátul pedig továbbra is kevés az egészséges belső védő, így a Siófok ellen is felforgatott védelem várható –, de talán nem is ez a legnagyobb kérdés ezúttal.

Hanem inkább az, hogy mennyire sikerül három nap alatt kiverni a fejekből a Vasas elleni zakót, hiszen önbizalom nélkül nem lehet jó játékot produkálni. Természetesen ez nem megoldhatatlan feladat, azonban nem is egyszerű. Ám elképzelhető, hogy nem is baj, hogy gyorsan itt a javítási lehetőség, hiszen legalább nincs idő tépelődni. S azt sem szabad elfelejteni, hogy a MÁV továbbra is jól áll pontok és helyezés terén, tehát ebből a szempontból görcsölni nem kell, nyugodtan lehet futballozni.

Párosítások

Szerda: Soroksár–III. Kerület, Budaörs–Szeged, Szentlőrinc–Dorog, 16.00, Vasas–Pécs (tv: M4 Sport), 17.00, Siófok–Szolnoki MÁV, Kecskemét–Budafok, Csákvár–Győr, Diósgyőr–Nyíregyháza, Ajka–Békéscsaba, Haladás–Tiszakécske, 18.00.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában