Galériával / Vízilabda

2021.09.07. 17:41

Jelentősen átalakult kerettel áll rajthoz a Szolnoki Dózsa

A bajnoki címvédő és Eurokupa-győztes ­Szolnoki Dózsa csapata az idén is három fronton lesz érdekelt. Első lépésként a bajnokságban rajtolnak Zsivko Gocics vezetőedző tanítványai, szerdán este negyed nyolckor a Debrecen vendégeként.

Varga Csaba

20210907 Szolnok A Vízilabda bajnokság megkezdése előtti utolsó edzésén látogattuk meg a Szolnoki Dózsa pólósait. Fotó Mészáros János Új Néplap

Elöljáróban annyit, hogy jelentősen változott a szolnoki gárda állománya. Az olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok kapus, Nagy Viktor befejezte aktív pályafutását. Távozott mindhárom szerb vízilabdás, Radomir Drasovics, Filip Filipovics és Dusko Pijetlovics is. Az utóbbi két játékos öt éve Rióban és most Tokióban is tagja volt hazája olimpiai bajnok csapatának. Dőry Farkas pedig a görög Panionioszhoz szerződött.

Természetesen vannak érkezők, centerposztra a 23 éves, holland Bilal Gbadamassit szerződtették, a 195 centiméteres játékos az utóbbi években a Partizan Beogradban, míg a tavasszal hazájában a Twente csapatában vitézkedett.

A jobb szélen fog játszani a 24 éves, horvát Ivan Zovic, aki az utóbbi években a Spandau Berlinben és a Jadran Splitben számított alapembernek.

A szolnokiak harmadik légiósa a horvát válogatott Kristijan Milakovic, aki a Mladost Zagreb mellett az olasz első ligában a Savona és a Trieszt soraiban is vízilabdázott már. A 29 esztendős, 203 centis vízilabdázó több poszton, a bal oldalon és bekkben is bevethető.

A mindössze 18 esztendős, átlövő poszton használható Pető Attila pedig a KSI csapatában vízilabdázott idáig.

Visszatér Szolnokra a kapus Gárdonyi András, aki 2012-ben igazolt el a Ferencváros soraiba, amellyel honi bajnoki és kupasikereket, valamint két éve Bajnokok Ligája-győzelmet könyvelhetett el.

Vajon mire lesz képes az átszabott szolnoki együttes az előttünk álló évadban, amely várhatóan jövő év június 15-ig fog tartani? Erről is beszélt Zsivko Gocics.

– Augusztus 2-án kezdtük a felkészülést, a lényeg: amit elterveztünk, azt megcsináltuk, ott tartunk, ahol tartanunk kell ebben az időszakban – hangsúlyozta a szakember.

– Még egy pár hétig el fog húzódni a felkészülési időszak, de természetesen a meccseken tiszta erőből fogunk hajtani. Ismét három sorozatban kell majd helytállnunk.

A Bajnokok Ligájáról egyelőre annyit tudunk, hogy a második selejtezőkörben kapcsolódunk majd be a küzdelmekbe egy háromnapos tornán október 8–10. között.

– Ha innen sikerül a továbbjutás, akkor egy oda-visszavágós párharc vár ránk a főtáblára jutásért. A Magyar Kupa nyolcaddöntőjében pedig a Kaposvárral találkozunk a jövő hét végén, mindkét mérkőzésünkön mi leszünk a pályaválasztók. A bajnokságban úgy kell medencébe szállnunk, hogy mindegyik találkozónkat meg kell nyernünk. A szerdai rajton is hasonlóan kell tennünk Debrecenben, mi vagyunk az erősebb állományú csapat, amit nekünk a vízben kell bebizonyítanunk.

A keddi tréning előtt pedig a Dózsa szélsője, Kovács Gergő nyilatkozott hírportálunknak.

– Kemény edzésekkel telt el a felkészülésre szánt hat hét. Tulajdonképpen mától vagyunk teljes létszámmal, hiszen juniorválogatottjaink közül Konarik Ákos és Szeghalmi Zsombor csak most kapcsolódtak be a munkába. Nagy Ádám viszont kézsérülése miatt nem teljes értékű harcos még. Jósolni nem szeretnék, több csapathoz hasonlóan a mi keretünk is átalakult, várjunk meg néhány fordulót, azután tisztábban fogjuk látni az erőviszonyokat.

Ezt követően tűzzük ki a célokat.

– A Debrecen elleni rajton a papírformának megfelelően győznünk kell. Tavaly némi balszerencsével lemaradtunk a Bajnokok Ligája főtáblájáról, de a vége jól alakult, mert megnyertük az Eurokupát, az idén azonban fel akarunk jutni a BL-főtáblára – tette hozzá a játékos.

A Szolnoki Dózsa csapata

Játékosok: Angyal Dániel, Bányai Márk, Bilal Gbadamassi, Gárdonyi András, Ivan Zovic, Jansik Dávid, Kristijan Milakovic, Konarik Ákos, Kovács Gergő, Melkuhn Brúnó, Nagy Ádám, Pető Attila, Schmölcz Norman, Szeghalmi Zsombor, Teleki András

Vezetőedző: Zsivko Gocics

Edző: Hangay Zoltán, Vincze Gergő

Szakmai igazgató: Kovács István

Dióhéjban a lebonyolításról

A bajnoki küzdelmekről annyit, hogy a mostani évadban 14 együttes szerepel az OB I.-ben. A jövő március 26-ig tartó alapszakasz során minden csapat találkozik mindegyikkel, értelemszerűen egyszer odahaza, egyszer pedig idegenben. Ezúttal sem lesz középszakasz, a rájátszásban az 1–4., az 5–8. és a 9–12. helyen végzők egymás ellen mérkőznek, a 13. helyezett osztályozót játszik az OB I/B ezüstérmesével, míg a 14. helyezett búcsúzik az első osztálytól.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában