kosárlabda

2021.10.23. 09:17

Rangadót veszített a Jászberény Veszprémben

A férfi kosárlabda NB I/B Piros csoportjának 5. fordulójában rangadót játszottak Veszprémben, ahol a jászberényi legénység vendégeskedett.

Varga Csaba

Fotó: Pesti József

A hazaiak soraiban egykori Olaj-játékosok is szerepelnek, mint Szabó Péter, Horváth Ákos és Tóth Norbert, míg Nebojsa Dukics a berényieket erősítette egykoron. Előző fordulókban a JKSE három győzelmet és egy vereséget könyvelhetett el, míg a Veszprém négy meccséből csak kettőt nyert meg.

Az első félidőben egymás nyomában loholtak a felek, 36-40-es vonultak el a csapatok a nagy szünetre. A fordulást követően viszont nagyon elkapták a fonalat hazaiak, Szabó Péter és Dukics találataival tíz pont fölé növelték előnyüket. A záró felvonásban Miljan Rakics pontjaival felzárkózott a JKSE, az egyenlítésre azonban már nem maradt energiájuk, és idejük sem.

Veszprém KK–Jászberényi KSE 90–86 (23–24, 14–16, 28–14, 25–32)

Veszprém, 350 néző. Vezette: Horváth A., Benedek Z., Földesi Á.

Veszprém: SZABÓ P. 28/18, Dancsecs 7/3, Glatz 6, DUKICS 20/3, TÓTH N. 11. Csere: HORVÁTH Á. 11/6, Madár 7/3, Birkás, Gaál B. Edző: Martin Blaho.

Jászberény: RAKICS 17/9, Lewis 11/6, VELKEY 14, OLASZ Á. 17. Csere: Rosic 21/9, Nagy S. 3/3, Várbíró, Homoki. Edző: Földi Sándor.

Martin Blaho: – Ez egy nagyon fontos győzelem volt a számunkra, a legutóbbi, TF elleni vereségünk után. A mai siker kulcsa a második félidei védekezésünk volt, kiválóan szedtük a lepattanókat. Remélem, hogy ettől a pillanattól kezdve győztes mentalitásra váltunk és meccsről meccsre jobbak leszünk, majd a legjobb formánkban érkezünk a rájátszásba.

Földi Sándor: – Nagyon jól kezdtünk, jó első félidőt játszottunk. Utána azonban jött egy nagy hullámvölgy, aminek még én sem tudom az okát. Védekezésben emberfogásról, zónára váltottunk, de egyik sem jött be. A Veszprém legjobb embereit, közülük is talán a legjobbat, Szabó Pétert otthagytuk egyedül, úgy hogy a gyengébben játszó társára váltottunk át inkább. Ez nagy hiba volt. A végére sikerült felzárkóznunk, de ez kevés volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában