Labdarúgás - NB II.

2021.12.15. 07:00

Csábi József: a klub és a csapat érdekében át kellett adnom a helyem

Csábi József 2019. április 10. óta irányította a csapatot, azóta 102 bajnoki mérkőzésen ült a kispadon, mérlege 31 győzelem, 32 döntetlen és 29 vereség volt.

Varga Csaba

Csábi József

Forrás: Mészáros János

Mint arról hírportálunkon korábban már beszámoltunk, kedden délelőtt közleményt adott ki a Szolnoki MÁV Futball Club, amelyben közlik, hogy lemondott vezetőedzői posztjáról Csábi József. A szakember mostantól korábbi munkakörében, sportigazgatónk folytatja majd a munkát.

– Nehezen éltem meg a sikertelenséget, már múlt héten érlelődött bennem a gondolat, hogy lemondok a vezető edző posztról – mondta hírportálunknak Csábi József. 

– Szeptemberben még a mennybe mentünk, hiszen az élbolyban voltunk, azóta pedig sorjáztak a vereségek. A csapatot is megviselte a sikertelenség. Nem szeretnék most külső okokra hivatkozni, hogyan jutott a csapat idáig. Nincs mit szépíteni a helyzeten, a 19., azaz a kieső helyen állunk a másodosztályban. Igaz, mindössze két pont a lemaradásunk a 13. helyen tanyázó Békéscsaba mögött, és még 18. forduló van hátra a küzdelmekből. 

Nem feledve, hogy az elmúlt két és fél esztendőben milyen szép eredményeket produkáltunk, a tavalyi évadban többek között legyőztük a bajnok Debrecent, a feljutásra aspiráló Vasastól pedig négy pontot vettünk el. 

– A mostani szezonban felülmúltuk a listavezető Diósgyőrt. Az utóbbi hetekben azonban nem jöttek az eredmények, ezért úgy éreztem, hogy a klub és a csapat érdekében át kell adnom a helyem egy másik szakembernek. Örülök, hogy Romanek Jánosra esett a választás, akivel annak idején játékostársak voltunk, évek óta együtt dolgozunk, kifejezetten jó kapcsolatban vagyunk egymással.

A MÁV FC új vezetőedzőnek az eddigi pályaedzőt, Romanek Jánost nevezte ki.

– Tisztában vagyok vele, hogy nem lesz könnyű dolgunk, de ki kell harcolnunk a bennmaradást – jelezte Romanek János. 

– Mindössze egy pont a lemaradásunk a riválisainkkal szemben. Január első napjaiban kezdjük a felkészülést. Reméljük olyan lesz a jövő tavasz, mint volt az idei ősz eleje.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában