Kjokusin karate

2022.01.14. 07:01

A Yakuzák kiválósága tovább építheti a karrierjét

A sportág egyik kiemelkedő eseménye volt az elmúlt esztendő végén a várnai Európa-bajnokság.

Varga Csaba

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A kontinensviadalon a jászberényi Yakuzák SE/Y Akadémia kiválósága, Móczó Milán ezüstérmet szerzett a 75 kg-os súlycsoportban. A versenyre nagy számban neveztek orosz küzdők, ami segíthette Milán nemzetközi folyamatmenedzselését oly módon, hogy eltérő előképzettségű és ismeretlen karatésokkal mérhette össze tudását. 

Milán első küzdelme sajnos elmaradt, és így a következő, belorusz ellenfelével már a döntőbe jutásért küzdött. Milán az ötperces küzdelmét tulajdonképpen vazaari közeli helyzetben nyerte meg. A döntőben orosz ellenfél várta Milánt, akitől azonban egy dön­tet­len­ízű mérkőzésen vereséget szenvedett, így a jászberényiek üdvöskéje az ezüstérmet könyvelhette el az Eb-n. 

A napokban kapták meg a jó hírt a berényi Yakuzák, hogy Móczó Milán indulhat majd a súlycsoportos világbajnokságon, amit várhatóan szeptemberben rendeznek meg Lengyelországban. Egy biztos, Móczó Milán sportkarrierjének kiemelt eseménye lesz a lengyelországi világverseny. 

– Milán pályafutásában négy-öt ilyen volumenű világverseny teljesülhet, hiszen négyévente van súlycsoportos és közötte szintén négyévente súlycsoport nélküli világbajnokság. A Covid miatt egy évet tolódott eseményre most készül a felkészülési terv. Nagy menetelésre számíthatunk jövő szeptember végéig – mondta az Y Médiának a gyermekkorától Milánt nevelő szenszei Agócs Tibor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában