Kosárlabda

2022.01.08. 07:00

Debrecenben vendégszerepelnek a piros-feketék

Újabb kőkemény mérkőzés vár a Szolnoki Olajbányászra, amely a hétközi vereség után Debrecenben javíthat szombat délután (15.30, tv: M4 Sport).

Varga Balázs

Marjan Cakarun (4) a Falco ellen hiába jutott 21 pontig, remélhetőleg ezúttal jó teljesítménynek és győzelemnek is örülhet majd Fotó: Mészáros János

Fotó: Mészáros János

Szerdán hiába kapaszkodott vissza húszpontos hátrányból az Olaj a Fal­co ellen, végül 84–69-re kikapott otthon, így nem tudta beérni riválisát a tabellán. A férfi NB I. 17. fordulójában javíthat a szolnoki csapat, ám ez a feladat korántsem ígérkezik könnyűnek, hiszen a negyedik helyezett, mindössze két győzelemmel kevesebbet számláló DEAC-hoz látogat. 

A debreceniekről tudni kell, hogy novemberben edzőt váltottak, a szerb Mi­len­ko To­pics helyére a görög Jor­gosz Vo­vo­rasz ült le a kispadra. Kinevezése után vereséggel kezdett az új tréner, azonban azóta mind az öt meccsét megnyerte a gárda, többek között az éllovast is felülmúlta. 

– Nagyon jól kell játszanunk, ha Debrecenben nyerni szeretnénk – mondta Pon­gó Máté, az Olaj irányítója klubja közösségi oldalán. 

Nyilván minden esélyünk megvan rá, mert bár kikaptunk a Fal­cótól, de mutatja a csapat erejét, hogy ellenük is vissza tudtunk jönni egy nagy hátrányból. 

A DEAC jó formában van, az új edzővel sorra nyerik a meccseket. Főként a két amerikai légiós szabja meg a játékukat, ezért rájuk különösen oda kell figyelnünk, de több olyan kosarasuk is van, aki képes tíz-húsz pont környékén dobni. Valóban szemmel kell tartani a két amerikait, a centert, Ivan Askát és az irányítót, Xavier Thamest, hiszen előbbi 11,1, míg utóbbi 13,6 pontot átlagol, s természetesen más mutatókban sem rendelkeznek rossz számokkal. Ellen­ben Kovács Ákos karanténban van, így nem léphet pályára, Djordje Dreno­vac játéka pedig kérdéses. Az Olajbányásznál viszont úgy tűnik, minden játékos hadra fogható. 

Szükség is lesz mindenkire, hiszen szoros összecsapásra van kilátás. Akár olyan is lehet, mint amilyet októberben láthatott a Tiszaligeti Sportcsarnok közönsége, amikor kőkemény csata végén 79–78-ra nyertek a piros-feketék otthon. S nemcsak emiatt van oka visszavágni a DEAC-nak, hanem amiatt is, hogy az előző kiírás elődöntőjéből az Olaj lépett tovább 3–1-es összesítéssel. Egyébként a hajdúságiak eddig kétszer kaptak ki otthon ebben a szezonban, ám azokon a találkozókon még nem Jorgosz Vovo­rasz ült a debreceni kispadon, így a Szolnok egy győzelem esetén elveheti a görög tréner hazai veretlenségét. Ehhez viszont nem szabad olyan gyenge első félidőt produkálni, mint a Falco ellen, amikor húsz perc alatt 28 pontig jutott a gárda. 

Párosítások

Szombat:

DEAC–Szolnoki Olajbányász (tv: M4 Sport), 15.30, Kaposvár–Sze­deák, Sopron–Falco KC Szombathely, ZTE KK–Oroszlány, Kecskemét–Pécs, Körmend–Atomerőmű SE, 18.00, Nyíregyháza–Alba Fehérvár, 19.00. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában