Labdarúgás

2022.02.05. 07:00

Idegenben javíthat a MÁV

Vereséggel kezdte a tavaszi szezont a Szolnoki MÁV, amely vasárnap 14 órától Soroksáron javíthat az NB II. 22. fordulójában.

Varga Balázs

Rokszin Ádám (balra) két hónapig nem léphet pályára, Busa Bence (jobbra) viszont a második meccsére készül szolnoki színekben, s a támadó jó játékára nagy szükség is lenne Soroksáron Fotó: Nagy Balázs

Fotó: Nagy Balázs

Nem sikerült jól a múlt heti tavaszi idénykezdet a szolnoki csapat számára, hiszen 1–0-s vereséget szenvedett hazai pályán a Budaörstől, amely a forduló előtt egy ponttal és két hellyel állt a kék-fehérek előtt. Vasárnap ismét olyan együttessel – a Soroksárral – találkozik a MÁV FC, amely egy ponttal szerzett többet, valamint két pozícióval található előrébb.

Remélem, jobb, de legalábbis eredményesebb mérkőzést játszunk vasárnap, mint legutóbb

– mondta hírportálunknak Hegedűs Lajos, a Szolnoki MÁV kapusa.

Olyan helyzetben vagyunk, hogy tényleg semmi más nem számít, csak a három pont megszerzése. Szerencsére ezért mindenki megtesz mindent, az edzéseken keményen dolgozunk, mindenki pozitívan áll a helyzethez az eredmények ellenére is. Úgy hiszem, ennek előbb-utóbb meglesz a gyümölcse, de remélhetőleg már a hétvégén.

Ősszel nagyon sima győzelmet aratott a MÁV, amely a Tiszaligeti Stadionban már a 36. percben három góllal vezetett, s végül 3–1-re nyert. Ekkor még augusztust írtunk, azonban október óta nem tudott győzni a Szolnok, egész pontosan 12 mérkőzés óta. Azért Lipcsei Péter csapata sincs nagy formában, ugyanis öt meccse nyeretlen – legutóbb a Kecskeméttől kapott ki 3–2-re –, ráadásul ebből négy találkozót hazai környezetben játszott le, tehát mindkét fél egy elég rossz sorozatot zárhat le.

Sajnos lesznek hiányzói a Tisza-partiaknak.

Kónya Márk már az előző összecsapáson sem játszott betegség miatt, de ezúttal a csapatkapitány Kovács Olivér sem léphet pályára, mivel begyűjtötte az ötödik sárga lapját. Rokszin Ádámra pedig hosszabb kihagyás vár. A 30 éves támadó a Budaörs elleni meccsen rosszul esett, és eltörte a csuklóját. A szolnoki klub közlése alapján pedig kiderült, hogy a futballista két hónapig nem játszhat, mivel hétfőn kés alá feküdt, miután egy kis darab is letört a csontból, mely befúródott egy ízületbe, így a műtétet nem lehetett elkerülni.

Ilyen előjelekkel készül tehát Romanek János együttese a folytatásra, ami ideálisnak nem nevezhető. Mindenesetre a MÁV jelenlegi helyzetében mindezeket muszáj félretenni, mert pontokat kell szerezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában