Galériával

2022.04.25. 07:00

A hazai szkanderesek legjobbjai versenyeztek Túrkevén

A legfiatalabbak is megmutathatták tehetségüket.

Köllő Judit

Fotó: Nagy Balázs

Több száz izmos versenyző melegített be szombaton reggel a Kiss Kálmán Városi Sportcsarnokban, miközben már a mérlegelések folytak. Míg az udvaron a kürtőskalács és a bográcsban készült marhapörkölt illata vonzotta az látogatókat, a csarnokban már előkészítették a speciális padokat. Nem véletlenül volt ekkora a készülődés: idén megyénk, azon belül is a nagykunsági város adott otthont a Nemzeti Szkander Bajnokságnak, ahol a résztvevők tizenhárom kategóriában mérhették össze erejüket.

A versenyzők között a legfiatalabbak is megmutathatták tehetségüket, így például a mindössze tizennégy éves Deák Emese, a Túrkevei Petőfi Sándor Általános Iskola végzős tanulója is a szkanderpadhoz állt.

Emese a legkisebb junior kategóriában indult, ahol több megméretésen is sikert aratott már. 

– Édesapám kezdett el szkanderezni.

Mindig is menőnek tartottam, amikor láttam őt gyakorolni, így egyszer megkérdeztem, hogy kipróbálhatom-e, végül azóta is űzöm ezt a sportot

– mesélte kategóriája balkezes fordulóját követően a fiatal tehetség. – Szeretem ezt a sportot, hiszen már tizenkét évesen versenyezhettem, nem sokkal később pedig két nemzeti döntőn is aranyérmet szereztem a saját kategóriámban – mesélte a túrkevei lány.

Címkék#szkander

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában