Kézilabda

2022.04.26. 08:17

A Mezőtúr nyerte a megyei rangadót

A férfi kézilabda NB II. Délkeleti csoportjában a 19. forduló mérkőzésein léptek pályára csapataink.

Varga Csaba

Foto: Illusztráció/Shutterstock

A mérkőzésen az algyőiek nem tudtak meglepetés eredményt okozni, mert a törökszentmiklósiak már a meccs elején szervezett védekezéssel magukhoz ragadták az előnyt. Negyed órányi játék után hét gólos előnyt építettek fel. Sőt az első félidő végén már tíz gólt távolság volt a felek között.  

A második játékrész elején hét gólt lőttek sorozatban a vendégek, amelyekre nem érkezett válasz. A végén már csak a különbség volt a kérdés, ami 14 gól lett a lefújáskor.  

Algyői FKSE–Törökszentmiklósi Székács KE 26–40 (12–22)

Algyő, 50 néző. Vezette: Bozó, Mezei.

Székács KE: Rizinger – Dócs 7, Csanádi V. 3, Zsigmond G. 1, Szöllősi 5, Holló 8, Nyeső 7. Csere: Illés (kapus), Nyikos 6, Szollár 2, Pásztor 1. Edző: Szloska Krisztián.

– Nagyon jó felfogásban játszottunk végig a mérkőzésen. Elsődlegesen nem erre a meccsre készültünk, de így is komolyan vettük a találkozót – nyilatkozott Szloska Krisztián a mérkőzést követően.

UniTurn Kunszentmárton–Mezőtúri AFC- Syngenta 27–30 (13–16)

Kunszentmárton 100 néző. Vezette: Aczél, Nagy L. 

Kunszentmárton: Subicz –  Krasznai 5, Danku Cs., Gelley 11, Branyiczki 4, Fekete K., Cselovszki 3. Csere: Kiss T. (kapus), Kovács A. 1, Losonc, Fekete K. 1,  Bernáth, Kovács Sz.. 2,  Arany. Edző: Szőke István.

Mezőtúr:  Czikó – Zalai 5, Sütő, Dénes Á. 5, Kovács T. 1, Tusjak 4, Zvolenszki 8. Csere: Lipták (kapus), Andrikó 4, Schnetter 3, Kocsor, Sárosi, Soós B., Tesényi. Edző: Boda Péter. 

Mint, ahogy az várható volt kemény, feszült hangulatú meccset vívott egymással a két megyei rivális. A második helyen tanyázó vendégek 25 perc játék után három góllal megléptek a hazaiaktól. A fordulást követően a kunszentiek üldözték ellenfelüket, de befogni már nem tudták őket.    

Boda Péter: – Feszült hangulatban indult a mérkőzés, hiszen mindkét csapatnak fontos lett volna a győzelem. Az első félidő végén emberhátrányból sikerült ellépnünk három góllal, amit gyakorlatilag a végéig meg is tudtunk őrizni. Elismerés illeti játékosaink, hiszen több hiányzóval és a helyi körülményekkel is meg kellett küzdeniük. Ezek ellenére nagyon érett játékot mutattak, így eltudtuk hozni a rendkívül fontos két pontot.

További eredmények:

Kondoros–Szolnoki KCSE 27–31 (14–16) – Szoros első félidő után jó védekezésből kiindulva  sorra érte el találatait a szolnoki csapat, amely Csibrány Márk és Rékasi Richárd gólerős játékával értékes idegenbeli győzelmet szerzett.      

A bajnokság állása: 1. Székács KE 35 pont, 2. Mezőtúr 31, ...7. Kunszentmárton 18, 8. Szolnok 18, ...12. Túrkeve 2 pont

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában