Darts

2022.07.18. 16:47

Európa-bajnokok az U18-as szolnoki lányok

Óriásit menetelt Kovács Tamara és Turai Krisztina a budapesti kontinensviadalon. A Szolnoki Baglyok Darts Club játékosai párosban bajnoki címet szereztek.

Rózsa Róbert

Kovács Tamara (balra) és Turai Krisztina verhetetlen volt Budapesten

Fotó: Magyar Darts Szövetség

Talpra ugrottak a magyar szurkolók, és kitört a taps szombaton a Budapesti Honvéd SE vívócsarnokában, miután Turai Krisztina utolsó dobásával telibe találta a húszas dupla szektort az U18-as Eb női páros versenyének fináléjában. Nem véletlen az öröm. A Turai Krisztina és Kovács Tamara alkotta duó e dobással megnyerte az Európa-bajnokságot.

A siker örömét növeli, hogy a fiatal hölgyek a Szolnoki Baglyok Darts Club versenyzői.

Egy csapatban játszunk Krisztivel, emellett jó barátok is vagyunk

– osztotta meg hírportálunkkal Kovács Tamara, akit az Eb-menetelésről kérdeztünk.

– A viadal előtt volt egy felkészülési tornánk, ami nem sikerült jól, ám arra tökéletes volt, hogy kijavítsuk a hibáinkat. A bajnokság eltért a korábbiaktól, hiszen hazai pályán, ismerős környezetben játszottunk. Remek volt a hangulat, az egész csapat nagyon együtt volt – fogalmazott.

Pedig az ifi-Eb-re sokat kellett várniuk a versenyzőknek. A bajnokságot tavaly és 2020-ban sem tarthatták meg a járványhelyzet miatt. 2022-ben végre nem gördült akadály a rendezés elé, így 19 ország 134 versenyzőjével sikerült lebonyolítani a tornát. Amelyen egyébként Kovács Tamara egyéniben is indult, méghozzá címvédőként, ám ott ezúttal nem jött ki a lépés.

Nem úgy párosban, ahol a magyar lányok menetelése ellenállhatatlannak bizonyult.

Csoportjukból Gibraltár 3–0-ás, és Skócia 3–1-es legyőzésével mentek tovább. A legjobb nyolc között a németeket 3–1-re, az elődöntőben az olaszokat szintén 3–1-re verték. A döntőben a török válogatott 2–2-ig tudott menni a magyarokkal, ám utána nem bírták tartani a lépést, a vége 4–2-es hazai győzelem lett.

Meccsről meccsre építettük fel magunkat. Éreztem, hogy nem lehet minket megállítani. Pedig a legerősebb ellenfeleket kaptuk

– mondta Tamara, aki szerint jól kiegészítették egymást Krisztinával.

Ami biztos: a lányokra vár egy kiadós pihenés. Az Eb-n ugyanis már a korai órákban dobni kellett, amihez hozzá kellet szoktatniuk magukat – Nagyon sokat fogunk aludni! Persze még összejövünk Szolnokon egy ünneplésre. Nemsokára viszont megkezdjük a felkészülést az idény hátralevő részére. Augusztus 20-án lesz az a következő tornánk, utána év végéig jönnek a versenyek. Eb-aranyukkal a lányok immár biztosan sikeresen zárják majd le eddigi korosztályos versenyzésüket, hiszen Kovács Tamara jövőre már a felnőttek mezőnyében indul. Turai Krisztina ugyanakkor még évekig részt vehet a ifjúsági kategóriában, így aligha lenne meglepetés, ha további szép eredményeket érne el az utánpótláskorúak között.

Erős török páros ellen győztek

– Csak pozitívan lehet értékelni a lányok Eb-teljesítményét mondta – Kovács István, az utánpótlás-válogatott szövetségi kapitánya. – A formájuk rendben volt, a felkészülés is jól sikerült. Miután az egyéni verseny nem a terveink szerint sikerült, tudatosan a párosra koncentráltunk. Egyébként jó

közepes játékkal  egyéniben is nyerhettek volna – tette hozzá a szakvezető. – Mindkét lánynak más az erőssége, és ezt ki is használtuk a versenyen. Megvalósítottak mindent, amit kértem tőlük. Teljesen megérdemelt a sikerük, hiszen a döntőben egy nagyon erős török párost vertek meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában