Siker

2022.08.23. 19:55

Cibakházi világbajnokot avattak a gyulai íjászversenyen

A legnépesebb versenyszámban, rövidtávon Dürgőné Kovács Piroska világbajnok lett, míg férje a dobogó második fokára állhatott fel.

P. Pusztai Nóra

Dürgőné Kovács Piroska és férje, Dürgő Csaba Beküldött fotó

Ismét világbajnokságon remekelt Dürgő Csaba és felesége Dürgőné Kovács Piroska. Idén a vadászreflex helyett történelmi íj kategóriában álltak rajtvonalhoz. Rövidtávon, táv célban és távlövésben is nyílvesszőt ragadtak a gyulai világbajnokságon.

– Vadászreflexxel mesteríjász lettem, úgy gondoltam, hogy új kihívásokat keresek, ezért váltottam. Idén ebben a kategóriában is megszereztem a mesteríjász címet – mondta Piroska. 

A formaidőzítést a gyakorlás is befolyásolja, a dobogóhoz az adott pillanatokban érdemes jól teljesíteni. 

– Három versenyen szintfelmérő szerűen kell meglőni az adott pontokat. Az igazi sorrend az ötödik, úgynevezett döntő verseny után alakul ki, ahol már csak a legjobb hat versenyez. A megszerzett pontokat a végén összesítik – magyarázta a lebonyolításról. 

A legnépesebb versenyszámban, rövidtávon Piroska világbajnok lett, míg férje a dobogó második fokára állhatott. 

– Az Országos Bajnokságra is készültünk párhuzamosan. Az elmúlt hónapban szinte minden nap gyakoroltunk, mind a rövid, mind a táv célokra. Az íjászatba a versenyek közben jön bele az ember – emelte ki.

Az egy hetes megméretésen az esős időt és a kánikulát is megtapasztalták.

– Nagyon meleg volt, ami próbára tett minket, az egyik nap a férfiak versenye sötétedésig elhúzódott, az sem volt egyszerű. Meg aztán igazán dolgozik a versenydrukk, még azt is halljuk, ha a másik reszketve veszi a levegőt, ezt nem lehet otthon gyakorolni – fogalmazott Piroska. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában