Cselgáncs

2022.09.28. 14:20

Év végén dönthet a folytatásról Karakas Hedvig

Karakas Hedvig egyelőre csak a világbajnokságra koncentrál.

Molnár Róbert

Karakas Hedvig (kékben)

Fotó: Illyés Tibor

A szolnoki születésű Európa-bajnok dzsúdósunk a taskenti vb-n az olimpiai kvalifikációért lép tatamira – ismét régi vadászterületén, 57 kilogrammban. A tokiói olimpia utáni első világbajnokságot rendezik Üzbegisztán fővárosában október 6. és 12. között. Dobogós hellyel térne haza, a cél persze a legcsillogóbb érem. 

– Nem, akármilyen versenyre utazom, aranyérmes szeretnék lenni, de legalább dobogós. Azt gondolom, minél magasabban van a léc, annál többet teszek meg a sikerért – mondta az NSO-nak a 32 éves dzsudoka. 

Egyelőre csak a világbajnokságra koncentrál, év végén dönt a folytatásról. 

– A tavalyi olimpia óta próbálom levonni a következtetéseket, figyelni az érzéseimre, a tapasztalataimra, hogy, van-e még bennem motiváció és akarat, hogy sikeresen fel tudjak készülni egy újabb olimpiára. Túl messzinek tartom még, nem azért, mert olyan távoli a dátum, hanem mert még számot kell vetnem magammal, és el kell döntenem, hogyan folytassam a pályafutásomat. Úgy gondolom, az év végén tudom majd meghozni a döntést erről. A súlycsoport is kérdéses még, de az elmúlt egy évben rengeteget gondolkodtam a folytatáson, remélem, a megfelelő időben a megfelelő döntést fogom meghozni – mondta a világbajnoki bronzérmes sportoló.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában