Vízilabda

2022.12.17. 07:00

A kupameccs után újabb kemény csata vár a Dózsára

A naptári év utolsó bajnoki mérkőzését játssza szombaton 16 órától a Szolnoki Dózsa, amelynek vendége a Kaposvár csapata lesz a tiszaligeti Vízilabda Arénában.

Varga Csaba

A fehér sapkás szolnokiak a kaposvári védelmet is feltörnék

Fotó: Nagy Balázs

A somogyi gárda döntetlenkirály az élvonalban, hiszen háromszor is remiztek, hazai medencében az UVSE ellen (11–11), idegenben Szegeden (10–10) és Pécsett (7–7), Szentesen (16–13) viszont nyertek, saját uszodájukban azonban kikaptak a Honvédtól (9–12), tehát hat megszerzett pontjukkal a kilencedik helyen tanyáznak. 

– A sportban semmi sem lehetetlen – nyilatkozta a kaposváriak játékosa, Horváth Ákos a klub Facebook-oldalán. – A honi kupában kétszer is kikaptunk a szolnoki csapattól. Papíron hasonló kvalitású csapat vagyunk mint ők, de ez úgyis a gyakorlatban fog kiderülni. Egy biztos, stabilabban kell játszanunk, mint az elmúlt találkozókon. 

Nagy meccset játszott a Szolnok szerdán, és jó játékkal sikerült kiharcolni a továbbjutást a Honvéddal szemben az Eurokupában. A negyeddöntőben majd az olasz Trieszt ellen folytatják január 25-én. Addig azonban még bajnoki összecsapások várnak Teleki Andrásékra. Az idei évben az utolsó a Kaposvár ellen lesz szombaton. A felek mindkét Magyar Kupa-mérkőzését a szolnokiak nyerték, 12–7-re és 12–8-ra, erről is tett említést Hangay Zoltán, a Dózsa vezetőedzője. 

– Kimerítő meccs volt a Honvéd elleni visszavágó, csütörtök délelőtt pihentek a fiúk – mondta hírportálunknak a szakember – Este újra edzettek, pénteken pedig dupla tréninget tartottunk. Nem szabad lebecsülni a Kaposvárt, a Magyar Kupában is szoros mérkőzéseket vívtunk velük. Azt hallani, hogy győzni jönnek hozzánk. Nekünk összeszorított fogakkal, de meg kell nyernünk az év utolsó tétmeccsét is. 

A 7. forduló mérkőzései: 

KSI–BVSC 9–15. Szombat: UVSE–PVSK, Szolnoki Dózsa–Kaposvár, 16.00, Szeged–Ferencváros, 17.00, Szentes–Vasas, 18.00, Bp. Honvéd–OSC, Miskolc–Eger, 19.00. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában