Labdarúgás

2023.01.15. 16:07

Balogh Pál: sokat kell tennünk a bennmaradásért

A tavaszi folytatásban a rutinos, Pro-licences végzettségű labdarúgóedző, Balogh Pál irányítja a megyei I. osztályú bajnokság utolsó előtti helyén szerénykedő szajoli csapatot. A 48 esztendős szakemberrel terveiről beszélgettünk.

Varga Csaba

Balogh Pál személyében magasan képzett szakvezető irányítja a Szajol együttesét

Fotó: deac.hu

– Szolnokon, a DEAC-nál és Dorogon is NB II.-es együtteseknél is dolgozott vezetőedzőként, nem érzi visszalépésnek, hogy a jövőben a megyei bajnokság érdekelt Szajolnál fog dolgozni?

– Abszolút nem érzem degradálónak, hogy a megyei bajnokságban szereplő klubnál fogok dolgozni. Öt esztendeje még bajnoki címet nyertek a szajoliak, most nem sikerült az őszi szezonjuk. Azon leszünk, hogy minden szinten előrelépjünk és kiharcoljuk a bennmararadást az elkövetkező 15. fordulóban.

– Hogyan jött felkérés?

– Donkó Krisztián, a szajoliak egyik vezetője és edzője keresett meg, hogy vállaljam el a csapatot. Én pedig igent mondtam a felkérésre. Egyrészt továbbra sem szeretnék elszakadni a labdarúgástól, az edzői munkától. Másrészt Szajolban is szeretik az emberek a futballt, jók a körülmények, megvannak a feltételek a munkához. Az utánpótlásban sok gyerek van, megfelelően foglalkoznak itt velük az edzők.

– Milyen célokat fogalmaztak meg a tavaszi szezonra?

– Egyértelmű, hogy első számú célunk, hogy őrizzünk meg helyünket a megyei bajnokság első vonalában. Mindössze öt pont a lemaradásunk, amit be lehet hozni az elkövetkező fordulókban, de sokat kell tennünk érte. Vannak ügyes, tehetséges focistáink, több van bennük, mint mutattak az elmúlt időszakban. Természetesen szeretnénk megerősíteni állományunkat, folynak a tárgyalások a kiszemeltekkel, de nem szeretnénk lemondani a szajoli kötődésű játékosokról sem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában