Galériával

2023.01.12. 16:00

Labdás játékokkal telt a délelőtt a szolnoki arénában

Különféle sportprogramokat szerveznek Szolnokon a helyi óvodák nagycsoportosainak. A Szapáry és a Hold úti ovisok zsivaja szerdán a Tiszavirág Arénát töltötte be.

P. Pusztai Nóra

Szerda délelőtt a Szapáry és Hold úti ovisok vették birtokba a tiszaligeti csarnokot

Fotó: Nagy Balázs

Több mint egy évtizeddel ezelőtt kapcsolódtak a Magyar Labdarúgó Szövetség és az OTP Bank Bozsik-programjához a Szolnok Városi Óvodák tagintézményei. A nagycsoportos gyermekeknek hétről-hétre lehetősége nyílik sportolni a Tiszavirág Arénában.

36 óvodai csoportban összesen 584 gyermek vesz részt a programban.

– A Széchenyin működő tagintézmények a Zöld Házba járnak, a szandaszőlősiek az iskola foci pályájára. Hasonló céllal szervezzük az ovifocit a Pitypang óvodában – részletezte Szamosfalviné Törőcsik Ibolya, a Szolnok Városi Óvodák  igazgatója.

Szerda délelőtt a Szapáry és Hold úti ovisok vették birtokba a tiszaligeti csarnokot, a bemelegítés után gyorsan felelevenítették az előző hónapokban tanult játékokat.

– Ahogy visszaemlékszem, az elmúlt 11 évben biztosan működött a program, szerencsés helyzetben vagyunk, mert az arénát használhatjuk. Jön értünk a busz, vissza is szállít minket az oviba – mondta Baczuk Mónika, a Hold úti Tagintézmény Bozsik -programért felelős óvodapedagógusa.

A gyerekek láthatóan élvezik a hatalmas teret, az átöltözés után már egyből nekiindultak és körbefutották a csarnokot.

Teljesen más mozgásformát biztosít nekik az aréna, mint a csoportszoba vagy az óvodai tornaterem, más játékokra ad lehetőséget. Nem mellesleg a tapasztalatok szerint a félénkebb gyermekek is sokkal felszabadultabban mozognak ilyen nagy térben

– emelte ki.

A foglalkozásokat Munkácsi József vezeti, a délelőttöt elsősorban labdás tornák és gyakorlatok színesítik.

– Októbertől április végéig járunk, a mi óvodánkban két nagycsoport van, így kétheti váltásban jövünk szerdánként. A Szapáry úti ovisokkal együtt tornázunk, ott a vegyes csoportokból a nagyokkal érkeznek hétről hétre. A program tehát arra is jó, hogy a két óvoda közötti kapcsolatot ápolja, akár a kollégák, akár a kisgyermekek tekintetében – fejtette ki az előnyöket. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában