Labdarúgás

2023.01.26. 17:30

Megyénk hat együttese is edzőmeccset játszott

Felkészülési mérkőzéseken léptek pályára térségünk együttesei, a Martfű és a Jászfényszaru győzni tudott, míg a Jászberény kikapott. Döntetlennel zárult a Tiszafüred–Tiszaföldvár találkozó, ahogy a Karcag összecsapása is.

Jobbnak bizonyult a Kecskemét II. a kékmezes berényieknél

Fotó: Pesti József

A Jászberény hazai műfüves pályáján fogadta a Kecskemét második együttesét. A friss igazolás, Szabó Márton révén vezetést szereztek a jászságiak az ötödik percben, és egészen a szünetig szoros mérkőzést játszottak az NB III. Közép csoport 15. helyezettjével. A szünetben Besenyi Gábor pályára küldte az összes bevethető játékosát, azonban ekkorra már kijött a keretek közti különbség, és végül 5–1-re nyert a Kecskemét II.
 

A Karcag együttesére ismerős ellenfél várt szerdán, hiszen a Hajdúszoboszló ugyanúgy az NB III. Keleti csoportjában szerepel. Az őszi találkozón 6–1-re nyertek a karcagiak, most azonban gól nélküli döntetlent hozott az összecsapás.
 

A Jászfényszaru a Heves megyei I. osztály éllovasával, a Gyöngyösi AK-val játszott szerdán. A gyöngyösiek nem a legerősebb csapatukkal álltak fel, főleg fiatal játékosok kaptak ezúttal lehetőséget. Ez meg is látszódott a meccsen, hiszen rendkívül gyors és robbanékony játékot mutattak, melynek köszönhetően meg is szerezték a vezetést. Ezt követően a Fényszaru felülmúlta ellenfelét, és 5–2-re nyert. Lakatos Dávid háromszor, Baranyi László és Péter Gergő pedig egyszer-egyszer volt eredményes a jászságiaknál.
 

A Martfű a Tiszakécske második együttesénél vendégeskedett, a Bács-Kiskun megyei I. osztályban kilencedik helyen tanyázó együttes viszont nem jelentett akadályt Kardos Mihály együttesének, és 7–0-ra nyertek a martfűiek. Sindel Roland mesterhármast szerzett, mellette betalált az új szerzemény, Balla Zalán is, illetve Kovács Tamás, Kinyig Milán és Szabó Tamás is megzörgette az ellenfél hálóját.
 

Megyénk két együttese, a Tiszafüred és a Tiszaföldvár egymás ellen mérte fel erejét a felkészülés közepén. Az NB III. Keleti csoportban szereplő Tiszafüred volt dominánsabb az első játékrészben, ám ez a második félidőben megfordult, és a megye I.-es Tiszaföldvár vette át az irányítást, és igazságos, 4–4-es döntetlen született. A Tiszafürednél Szabó Viktor és Kertész Tamás duplázott, ahogy a földváriaknál Kriska Norbert is, mellette Asztalos Dávid és Rimóczi János István volt még eredményes.
 

A felkészülési mérkőzések eredményei:
 

Jászberény–Kecskemét II. 1–5, Hajdúszoboszló–Karcag 0–0, Gyöngyösi AK–Jászfényszaru 2–5, Tiszakécske II.–Martfű 0–7, Tiszafüred–Tiszaföldvár 4–4.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában