Kosárlabda / Galériával

2023.02.05. 18:20

A Jászberény és a Cegléd is a hajrában bukta el a találkozóját

Régiónk mindkét csapata hazai pályán szerepelt és egyaránt nyerhető meccset veszített az NB I/B 19. fordulójában.

Varga Csaba

A fehérmezes jászberényi együttes fontos mérkőzést veszített el a MAFC ellen

Fotó: Pesti József

Immár nyolcadik vereségét is elszenvedte a jászberényi csapat, ezzel egyre kevesebb az esélye a legjobb a négy közé jutásra az alapszakasz végén.

Jászberényi KSE–MAFC 81–91 (29–18, 20–24, 20–30, 12–19)

Jászberény, 300 néző. 

Vezette: Gál J., Sallai I., Domán I.

JKSE: KUCSORA 15/9, Dunai 2, Rosics 3/3, IVOSEV 24/6, Olasz 7. Csere: HOMOKI 13/3, Meleg 7, Csík 5, Mester 5/3. Edző: Miljan Rakics.

MAFC: TÓTH P. 17/3, Pintér D. 3, Buzás 13/9, Komma 4, BORDÁCS 15/3. Csere: POLGÁRDY 18/9, Biber 10, Misek 6, Matejovics 5/3. Edző: Lakits András.

Magabiztos és ponterős játékkal nyitottak a berényiek, akik kontrollálták a meccset az első félidőben. A harmadik negyedben a JKSE pontgyárosa, Ivosev Tamás begyűjtötte negyedik személyi hibáját, így a kispadra kényszerült, hiányában jóval kevésbé működött a hazaiak támadójátéka. A vendégek pedig magukra találtak, és Polgárdy Ádám vezérletével egy 10-0-s futással fordítottak az álláson. A végjátékban Ivosev mellett Kucsora Csaba is kipontozódott, a jól büntetőző MAFC pedig megnyerte a találkozót.

Rakics Miljan értékelése: 

Ugyanazzal az elánnal, elképzeléssel vágtunk bele a második félidőbe, mint tettük azt az elsőben, amikor jó játékkal vezettünk. Hogy ez miért nem működött a folytatásban, azt én is szeretném tudni. Sajnos több egyéni hibát is elkövettünk, sorra jöttek azok a problémák, melyeket éppen szerettünk volna elkerülni. Az is nehezítette a helyzetünket, hogy a mérkőzés legjobbját, Ivosevet hosszú ideig faltprobléma miatt nem tudtam pályára küldeni, és a végén még szoros állásnál kipontozták.

Ceglédi KE–Vasas Akadémia 68–70 (17–25, 15–15, 13–15, 23–15)

Szolnok, Tiszavirág Aréna, 250 néző. 

Vezette: Nyilas I., Borgula Gy., Utasi B.

Cegléd: TÓTH B. 14/9, Velkey 4, CSABA Gy. 18/3, Kalassai, Karavdic 4. Csere: TÓTH Z. 16/3, Kovács B. 6, Csákvári 4, Fodor M. 2, Berkics M., Erdei. Edző: Siska János.

Vasas: MORAVCSIK 13/6, Fekete V. 6/6, KELEMEN 6/3, Marcikics, Bagó 8. Csere: ANDRÁSSY 15, Cseh B. 10, Medve 10/3, Farkas A. 2, Dormán. Edző: Stephen Arigbabu.

Az első három negyedben úgy tűnt, hogy a fővárosiak simán behúzzák a meccset, magabiztosan vezettek, a 25. percben 37–53-as állást mutatott az eredményjelző. A hazaiak azonban nem adták fel, és ellenfelük nyomába eredtek. Sőt a záró felvonásban egy 10–0-s rohammal befogták a vendégeket. A hajrá óriási izgalmakat hozott, a CKE Csákvári Csaba közelijével átvette a vezetést, 62–61. A rutinos angyalföldiek azonban megint megléptek öt ponttal, de Csaba György zsákolásával és Tóth Bence triplájával visszajött a meccsbe a hazai csapat. Sőt, 12 másodperccel a vége előtt a győzelemért támadhattak, de nem tudtak élni a lehetősséggel. Érdekesség, hogy a vendégek az utolsó két percben csak büntetőből dobtak pontot, de így is nyertek.

A CKE edzője, Siska János azt nyilatkozta a találkozó lefújása után: 

Teljesen egyenrangú ellenfelek voltunk, és csak apróságokon múlt, hogy nem mi nyertük az összecsapást. Az utolsó két percben elkövetett fegyelmezetlenségeinkből fakadó hibáinkat ellenfelünk kihasználta. Ha ilyen játékot mutatunk, akkor Veszprémben győzni tudunk a következő fordulóban.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában