Labdarúgás - Megye I. / Galériával

2023.02.20. 06:55

Meglepetésekkel indult a jászkunsági élvonal első tavaszi fordulója a hétvégén

Elrajtolt a megyei labdarúgás első osztálya, a tavaszi szezon első fordulójában meglepő eredmények is születtek: az utolsó helyen álló szajoli együttes legyőzte a Kunszentmárton csapatát, amely a tabella negyedik helyéről várta a mérkőzést, illetve e a Jánoshida az utolsó percben mentett pontot a kiesés elől menekülő Kunhegyes ellen.. A Jászberény II. visszalépése miatt a bajnokesélyes Martfű még egy hetet pihenhetett, így csak a következő fordulóban mutathatja meg magát.

Munkatársainktól

A Jánoshida a 94. percben mentett pontot hazai pályán a Kunhegyes ellen az első tavaszi fordulón

Fotó: Pesti József

Szajol–Kunszentmárton 3–1 (0–0)

Szajol, 150 néző.

Vezette: Gönczi Pál.

Szajol: Haris – Donkó (Fülöp, 85.), Harcsa (Lajkó, 91.), Csajbók, Kiss Zs., Németh T. (Szőke J., 90.), Csernus, Kacskó (Kávási, 87.), Vincze P., Polónyi (Fekete, 88.), Bezzeg. Edző: Balogh Pál.

Kunszentmárton: TÓTH L. – Pezcnik (Panyik, 82.), Szűcs D., Viszkok, VARGA I, Légrádi, Sötő (Kardos, 63.), Molnár Zs., Kiri, Vincze Z., Szabados (Határ, 32.). Edző: Sechna Gábor.

Gólszerzők: Légrádi (48.-–öngól), Harcsa (52.), Vincz Z. (74. – öngól), ill. Varga I. (65.).

A hazaiak végig nagy akarattal játszottak, több ziccert is kidolgoztak és megérdemelten nyertek.

Balogh Pál: – Nagyon fontos győzelmet arattunk, egy jól szervezett Kunszentmárton ellen.

Sechna Gábor: – Minden szempontból nehéz két hónapon vagyunk túl. Sok tennivalónk van. Nem tudtunk alkalmazkodni a körülményekhez, ennek ellenére teljesen megérdemelt hazai siker született. Örvendetes lenne, ha a játék minden résztvevője rájönne, hogy ő van a fociért, és nem fordítva. Gratulálok a hazai csapatnak!

Tudósított: Donkó Krisztián

Jánoshida–Kunhegyes 2–2 (1–1)

Jánoshida, 100 néző.

Vezette: Kósa Gábor.

Jánoshida: Zombori (Kobela, 80.), – Nagy K., PATAKI, Lukács (Antal, 66.), TÓTH B., Angyal, Szedlák, Hegedűs, Dalmadi, Bezzeg (Fekete G., 46.), Vatai. Edző: Antal Gábor.

Kunhegyes: Csík – KOVÁCS G., Andusek (Sztojka, 46.), VARGA B., SZABÓ D., Kis A. (Tyukodi R., 73.), Kocsis T. (Szőke I., 68.), RÓSZA S. (Tyukodi N., 77.), CSÖRÖGI, FÁBIÁN, Balajti (Pékó, 68.). Edző: Rózsa István.

Gólszerzők: Angyal (8.), Tóth B. (94.), ill. Csörögi (40.), Pékó (90.).

Míg a hazai csapat számtalan lehetőségéből csak kettőt használt ki, addig a vendégek kevés helyzetükből kettőt is gólra váltottak, így döntetlen született.

Antal Gábor: – A kihagyott helyzetek megbosszulták önmagukat, és a végén örülhettünk az egy pontnak.

Rózsa István: – Bosszús vagyok, mert az utolsó percben gólt kaptunk, de idegenben mindig jó eredmény az iksz.

Tudósított: Antal Gábor

Mezőtúr–Jászfényszaru 1–4 (0–2)

Mezőtúr, 80 néző.

Vezette: Dobó Sándor.

Mezőtúr: Török – DEBRECZENI, Bontovics, Pesti (Kiss G., 68.), Nagy Cs. (Bojtok, 14.), Pádár, Ujlakányi, Kemenczés (Szemes, 46.), Rácz R., Nagy S. (Gyarmati, 61.), Rentler. Edző: Erdősi Gyula.

Jászfényszaru: Kovács (Farkas, 72.), – NAGY Sz., Németh N., LUDASI, Szakali, Sóss (Dancs, 59.), Vaszicsku, Prága (Kovács B., 59.), LAKATOS D. (Kósa, 83.), SZANKU, Lakatos M. Edző: Kemecsi László.

Gólszerzők: Debreczeni (90.), ill. Ujlakányi (31. – öngól), Lakatos D. (44., 67.), Lakatos M. (52.).

Kiállítva: Pádár (40.).

A hazai csapat jól kezdte a mérkőzést, viszont az első félidőben öt perc alatt lenullázta magát egy kiállítással és egy védelmi hibával.

Erdősi Gyula: – Az első fél órában uraltuk a mérkőzést, ezután gyermeteg hibáinkat kihasználta a vendégcsapat, és teljesen megérdemelten nyert. Sajnos a meccsen négy alapemberünket is elvesztettük sérülés miatt.

Kemecsi László: – A kiállítás és a hazai csapat sérülései hamar eldöntötték a mérkőzést. Annyit adtunk ki magunktól, amennyi kellett.

Tudósított: Erdősi Gyula

Rákóczifalva–Tiszaföldvár 0–1 (0–0)

Rákóczifalva, 200 néző.

Vezette: Czékus Sándor.

Rákóczifalva: Schumann – KEŐ, SZAKALI, Kecskés, SUSA, Trecskó (Major, 72.), Szokolai, TELKES–TÓTH, VARGA K., Győr, KÓMÁR (Mihályi, 79.). Edző: Ruskó Zsolt.

Tiszaföldvár: Gerhát – KASIK (Czakó, 92.), BORGULYA, BÓDAI, Rimóczi, Csúri, Hajdú, Palatinusz (Somogyi Cs., 81.), FEHÉR Zs., Kriska, Sipos. Edző: Molnár Zoltán.

Gólszerző: Palatinusz (73.).

A Rákóczifalva teljesen egyenrangú ellenfele volt a bajnokesélyes Tiszaföldvárnak. A mérkőzés hetvenötödik percétől, a vendégek gólja után, a hazaiak kerültek mezőnyfölénybe, de már nagy gólszerzési lehetőséget nem sikerült kidolgozniuk.

Ruskó Zsolt: – Jó meccset játszottunk a Földvárral. Kevés helyzetet tudott kialakítani mindkét csapat. Sajnálom a bekapott gólt, mert a teljesítményünk alapján megérdemeltük volna a pontszerzést.

Molnár Zoltán: – A három pont begyűjtéséért mentünk Rákóczifalvára, a célunkat teljesítettük, a feladatunkat elvégeztük. Ellenfelünk megnehezítette a dolgunkat, illetve mi is a sajátunkat, mert a lehetőségeinkben, helyzeteinkben nem voltunk kellően határozottak. Gratulálok a csapatomnak, illetve ellnfelünknek sok sikert kívánok a továbbiakban!

Tudósított: Ruskó Zsolt

Kisújszállás–Cserkeszőlő 2–2 (2–1)

Kisújszállás, 100 néző.

Vezette: Rajcsányi Sándor.

Kisújszállás: Jakab – Németh K., VADÁSZ, Váradi (Kozák, 73.), Penti, Csikós, Balla, Oros, Imre Z., KELEMEN L., Hajdu. Edző: Csillag Sándor.

Cserkeszőlő: BENCZE – Pereczes (Polecsák, 38.), LAKATOS J., Farkas M. (Balázs G., 63.), Gödő, GÁL I., Benke M., Szentesi, SZŐKE, BENKE P., Varga A. Edző: Papp Zsolt.

Gólszerzők: Hajdu (16.), Kelemen L. (46.), ill. Szőke (25.), Balázs G. (74.).

Kiállítva: Balázs G. (87.).

Az idény eleji mérkőzésen a Kisújszállás helyzetek sokaságát hagyta ki, a második félidőben gólokkal kellett volna nyernie, de a vendégek egyenlítettek egy kontrából. Több helyzetük nem is volt, csak az a kettő, amit gólra váltottak. Ennél pontosabban, koncentráltabban kell játszani a jövőben a hazaiaknak.

Csillag Sándor: – Számtalan ziccert hagytunk ki, az ellenfél kapusát naggyá tettük és ajándékoztunk egy pontot a Cserkének.

Papp Zsolt: – Szervezett játékkal, igaz egy kis szerencsével, de megérdemeltük a döntetlent. Próbálunk tovább fejlődni, sok sikert kívánok a Kisújszállás csapatának!

Tudósított: Majláth Antal

Tószeg–Kenderes 3–3 (2–0)

Tószeg, 150 néző.

Vezette: Kóródi Ferenc.

Tószeg: Szabó B. – PONGRÁCZ, GAZDAG, Baranyi (Héja, 63.), Aranyos (Szőke, 75.), NAGY G., Balogh D, Felföldi, Bojtok (Tóth Z., 63.), BOLDIZSÁR, DANKOVICS. Edző: Kiss Balázs.

Kenderes: Nagy J. – Bodó, SIPOS, Kovács M. (Penti, 46.), TÓTH R., Lólé (Ballók, 89.), Kolompár, Farkas N. (Lisznyai, 76.), BALOGH D., DÁNÉ, Puporka (Németh E., 23.). Edző: Újfalvi Erik.

Gólszerzők: Boldizsár (25.), Gazdag (45.), Pongrácz (58. – tizenegyesből), ill. Lólé (60.), Balogh D. (63.), Sipos (81. – tizenegyesből).

Az első játékrészben kiegyenlítettek voltak az erőviszonyok, ennek ellenére a hazai csapat magabiztosnak tűnő vezetést szerzett. A második félidei pontatlan játék izgalmassá tette a végét, de összességében igazságos eredmény született.

Kiss Balázs: – Egy már megnyert mérkőzést engedtünk ki a kezünk közül, 3–0-ás vezetésnél több egyéni hibával felhoztuk a lelkes vendégcsapatot. A játék nyugtatása helyett belementünk egy „adok-kapok” játékba, amiből majdnem rosszul jöttünk ki.

Újfalvi Erik: – Hasonló színvonalú mérkőzésen fejlődik az ember, mint amilyen ez is volt. Nagyon kikaphattunk volna, de a végén még a három pontot is majdnem elvittük.

Tudósított: Kiss Ádám

Jászárokszállás–Törökszentmiklós 1–3 (1–1)

Jászárokszállás, 60 néző.

Vezette: Szénási Gábor.

Jászárokszállás: BOTOS – KOCSIS, Uram, Nagy F. (Kaszab Á., 68.), RÉDEI G. (Pető, 87.), FORGÓ M., Rédei Á., Kaszab L., Bordás (Hegedűs, 61.), Major, Kónya. Edző: Kaszab Ádám.

Törökszentmiklós: Kiss Z. – MÓZER (Polyák, 85.), GUSZTAFIK, Bába (Kiss Cs., 66.), ÁGOSTON, Földi A. (BURU, 46.), Ladányi (Horváth D., 81.), FALUSI, Poczai (LUCZA, 46.), Rab, Héder.

Gólszerzők: Kocsis (5.), ill. Rab (18.), Buru (47.), Ladányi (73.).

Kiállítva: Rab (32.).

A fiatal hazai csapatnál látszódtak biztató jelek, de a vendégek rutinja föléjük nőtt, ami az eredményben is megmutatkozott.

Kaszab Ádám: Átalakuló csapatunk tisztességgel helyt állt, de győzött a jobbik csapat.

Gergely Mátyás: Emberhátrányunk ellenére, úgy érzem megérdemelten nyertük meg a mérkőzést.

Tudósított: Kiss Jenő

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában