Jégkorong

2023.03.29. 19:08

A Szolnok Orcas két csapata is másodikként zárt

Eredményes hétvégén van túl a Szolnok Orcas SE. A szolnoki egyesület két korosztályban – U14-ben és U16-ban – is a második helyet szerezte meg a 3x3-as bajnokság múlt hétvégi budapesti döntőjében.

Rózsa Róbert

Az orkák U16-os csapata nagy csatában a második helyet szerezte meg 3x3-as bajnokságban

Fotó: Facebook.com / Szolnok Orcas

Az U14-es gárda az alapszakaszban második helyen végzett. A Final fourban először a Kiskőrössel mérkőztek, és hozták a kötelezőt: háromgólos győzelemmel a rájátszásban is döntőbe jutottak. Ott azonban a Kaposvári Sportiskola csapata gyorsabb, erőteljesebb játékkal hozakodott elő szolnoki ellenfelénél, így utóbbiak 6–2-es vereséget szenvedtek, így a bajnokság ezüstérmét szerezték meg.

Hasonló sikert könyvelhettek el az eggyel magasabb, U16-os korosztályban is. Ebben a korcsoportban az alapszakaszt megnyerve harcolták ki a rájátszást az orkák, így a liga-negyedik Veszprémmel játszhattak a döntőbe jutásért. Az papírformát érvényesítették is, és 13–3-as győzelemmel kiharcolta a finálét Bálint Arthur csapata.

A bajnoki címért a Kecskeméttel vívtak meg. És bár az esélyek a szolnokiak mellett voltak, edzőjük, Bálint Arthur szerint ezen a mérkőzésen nem ment csapatának a góllövés, így végül 5–2-re kikaptak a Bács megyeiektől. Közrejátszott ebben, hogy Bálint szerint a Kecskemét – amellyel a március elején szoros, 5–3-as vereséggel záruló meccset játszottak – alaposan felkészült a Szolnok játékából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában