Szkanderverseny

2023.03.11. 10:30

Duzzadtak a bicepszek, a sportág legjobbjai feszültek egymásnak Besenyszögön

A Megtorló Karok Szolnok Szkander Sportegyesület szervezésében a közelmúltban Besenyszögön rendezték meg a sportág tornarendszerű országos bajnokságát. A versenyen az európai, sőt a világ élmezőnyét is uraló vármegyei karbirkózók taroltak.

Mészáros Géza

Az eseményen több díjat is kiosztottak

Forrás: Megtorló Karok Szolnok Szkander Sportegyesület Facebook-oldala

Országos Bajnokságokból egy évben többet is rendeznek más-más helyszíneken, Szkander Nemzeti Bajnokságot azonban évente egyetlen alkalommal. A besenyszögi viadal remek erőfelmérő verseny volt többek számára, hiszen 2023-ban Almatiban világbajnokságot, Moldovában Európa-bajnokságot is rendeznek, és Szaúd-Arábiában, Rijádban pedig lebonyolítják a Küzdősportok Világjátékát (Combat Games). Az év még egy fontos eseményt tartogat a sportág számára: a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság (IPC) január végére hozza meg döntését a 2028-as Los Angeles-i paralimpia programjával kapcsolatban. A szkandernak pedig jó esélye van a bemutatkozásra.

– Miután a túrkeveiek rendeztek már sikeres országos és nemzeti bajnokságot is, illetve tavaly Szolnokon is volt már egy tapasztalatszerző ob, egyesületünk immáron azt szerette volna ugyancsak újra bizonyítani, hogy jó vendéglátók vagyunk – nyilatkozott hírportálunknak érdeklődésünkre Kőváriné Ivánfi Brigitta, a Megtorló Karok Szolnok Szkander Sportegyesület elnök, többszörös országos bajnok, világ- és Európa-bajnok, valamint Világkupa-győztes szkanderező.

– Klubunkban szerepelnek besenyszögi illetőségű igazolt sportolók és támogatók is, akik javaslatára a kisváros sportcsarnoka lett a házigazdája ennek az országos bajnokságnak. Az ország minden tájáról érkeztek versenyzők. Több mint félszáz, kor- és súlycsoportos, jobb- és balkezes kategóriában mérette meg magát közel kétszáz sportoló.

Szervezőként annak örülök, hogy jó hangulatú, sikeres lebonyolításról tudok beszámolni, egyesületi elnökként pedig annak, hogy míg juniorjaink csapatversenyben a második-, addig a felnőttek az első helyet szerezték meg

– újságolta büszkén Kőváriné Ivánfi Brigitta, aki viszont azt szerényen elhallgatta, hogy a nők +65 kilósok mezőnyében, illetve az abszolút női kategóriában bal és jobb kézzel versenyezve egyaránt aranyérmes lett.

A legeredményesebb szkanderosok a szolnoki Megtorló Karok tagjaiból kerültek ki, de remek helyezéseket értek el a túrkevei Dóró Team, a Törökszentmiklósi Szkander Egyesület és a Karcagi Kun-Kar Szkander Egyesület sportolói is. A részletes eredményeket az érdeklődők megtalálhatják a szervező szolnoki egyesület, illetve a résztvevő klubok közösségi oldalain. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában