Vízilabda

2023.03.18. 06:55

Fontos meccs vár a Dózsára a Honvéd uszodájában

Varga Csaba

Hatpontos mérkőzés vár Simon Donátékra (fehérben) szombaton, Budapesten

Fotó: Kiss János

A válogatott világkupa mérkőzései után ismét a bajnoki küzdelmek felé fordul a figyelem. A 18. forduló egyik slágermeccsét a Budapesti Honvéd Kőér utcai otthonában rendezik, ahol szombaton 19 órától a Szolnoki Dózsa vendégeskedik.

Igazi hatpontos találkozó vár a felekre, ha nyer a Szolnok, akkor hét pont lesz az előnye a Honvéddal szemben. Ellenben döntetlen és Honvéd siker esetén nyílt marad a versenyfutás a négy közé jutásért.

– A háromhetes bajnoki szünetben volt egy kis pihenő, ami nagyon ráfért a fiúkra, hiszen előtte szerda-szombat ritmusban játszottunk. – mondta Hangay Zoltán, a szolnokiak edzője. – Utána dolgoztunk, két edzőmeccset is játszottunk a junior válogatottal. Közben egy kisebb betegséghullám is végigsöpört rajtunk, szerencsére már rendben vagyunk, és kompletten várjuk a szezon egyik lefontosabb meccsét a Honvéd otthonában.

További párosítások: PVSK–Miskolc, KSI–FTC, Vasas–Eger, UVSE–Szeged, Kaposvár–Szentes, OSC–BVSC.

A bajnokság állása: 1. FTC 51 pont, 2. OSC 45, 3. Szolnok 40, 4. Vasas 39, 5. Bp. Honvéd 36, 6. Eger 31, 7. BVSC 28, 8. Szeged 19, 9. Kaposvár 16, 10. Miskolc 14, 11. UVSE 13, 12. PVSK 11, 13. Szentes 4 14. KSI 1 pont.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában