Vízilabda / Galériával

2023.03.25. 19:10

Macska-egér harc az Arénában, győzött a Szolnoki Dózsa

Az élvonalbeli vízilabda-bajnokság 19. fordulójában a hazai medencében játszó Szolnoki Dózsa tíz góllal legyőzte az UVSE együttesét.

Varga Csaba

Hangay Zoltán edző (középen) elégedett volt tanítványaival

Fotó: Szolnoki Dózsa/Illyés Csaba

Nem sokat teketóriázott az elején a legjobb négy közé igyekvő szolnoki csapat, amely Szeghalmi Zsombor duplájával indított, majd társai is rendre jól célozták az újpestiek kapuját, mind emellett jól védekeztek és Józsa Ottó kapus is többször bravúrral hárított.

Mindezeknek köszönhetően már az első félidőben ötgólos előnyt építettek fel, 10–5. A harmadik negyedben egy picit megállt a hazai gépezet, és így nem nőt az előnyük. A záró felvonásban azonban egy 6 – 0-s rohammal már tekintélyes különbség alakult ki a felek között. A szolnokiak utolsó találatát pedig a mindössze 16 éves Cseh Maxim jegyezte, akinek ez volt élete első OB I.-es gólja.

A folytatásban szolnoki gárda szerdán Kaposváron szerepel, majd szombaton 16 órától a PVSK legénységét fogadja.

SZOLNOKI DÓZSA–UVSE 18–8 (3–1, 4–1, 5–3 6–3)

Szolnok, Vízilabda Aréna, 100 néző. Vezette: Füzesi Zs. Kun Gy.

SZOLNOK: JÓZSA – KOVÁCS G. 2, Pásztor 1, JANSIK D 2., Ágh 1, Vámosi 2, SZEGHALMI 3. Csere:  Schmölcz 2, Belényesi, Teleki 1, VISMEG ZS. 2, Pető A. 1, Cseh M. 1. Edző: Hangay Zoltán.

UVSE: Korom – Ionescu, Garancsy, Korényi, Szécsi M.1, Seeler, Korbács 1. Csere: Csiszer (kapus), Varga Cs., Eppel 1, Budai 1, Tamás K., 1, Szentesi 1, HEGEDŰS CS. 2. Edző: Vincze Balázs.

Gól – emberelőnyből: 9/6, ill. 9/4.

Gól – ötméteresből: –, ill. 2/2.

Kipontozódott: Belényesi (20. p.), Seeler (30. p.)

Így látták a szakemberek a mérkőzést

Hangay Zoltán: – Csapatunk a mérkőzés nagy részében betartotta a megbeszélteket. A nagyszünet után volt egy kis hullámvölgyünk, de záró negyedben ismét jól és gólerősen játszottunk, és sikerült nagy különbséggel nyernünk. Annak pedig külön örülünk, hogy a fiatal Cseh Maxim megszerezte élete első OB I-es gólját.

Vincze Balázs: – A mai összeállításunkban sajnos ennyire voltunk képesek. A harmadik negyedben volt egy jó periódusunk, de a folytatásban felőrölt bennünket a szolnoki csapat, sajnos macska – egér harc folyt ezután.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában