Kosárlabda

2023.03.18. 06:55

Nagy küzdelem vár Körmenden az Olajbányászra

Már csak három forduló van hátra az alapszakaszból, talán mondani sem kell, hogy minden meccsnek óriási tétje van, így lesz ez Körmenden is, ahol szombaton 18 órától lép pályára a Szolnoki Olajbányász.

Varga Csaba

Gasper Potocnik (középen) nehéz meccsre számít a Körmend otthonában

Fotó: Mészáros János

A hajrához érkezett a mezőny, és különösen az Olaj szombati ellenfelének, a Körmendnek lenne nagy szüksége a győzelemre a legjobb nyolc közé jutáshoz. A tabellára tekintve, akár még az ötödik helyet is elcsíphetik a Rába-partiak, de még ki is csúszhatnak a nyolcból az április elsejei zárást követően. Ehhez képest kényelmes helyzetben van az Olajbányász,  amelynek biztosnak tűnik a második pozíciója. Mindez nem azt jelenti, hogy a szolnoki gárda nem akar győzni Körmenden, ahol az elmúlt évadban 93–82-re nyert az alapszakaszban, de 75–69-re kikapott középszakaszban. A felek idei tiszaligeti mérkőzésén kiütéssel 102–51-re győzött az Olajbányász.

Gasper Potocnik, az Olaj edzője szerint nagyon kemény mérkőzés vár csapatára.

 

Soha sem egyszerű nyerni Körmenden

 

– mondta bb1.hu-nak a szlovén szakember.

– Ráadásul most jó formában vannak és nagyon kell nekik a siker. A szurkolóik nagy támogatást adnak ellenfelünknek, de szeretnénk magunkra koncentrálni, felkészültünk az erősségeikből és van tervünk ezek limitálására, valamint a saját tempónkban kell játszanunk a sikerhez, ami a célunk. Szerencsére jobban állunk hiányzókkal, mint múlt héten, szükség is lesz rájuk Körmenden.

További párosítások: Nyíregyháza–Bp. Honvéd, Oroszlány–Kecskemét, Szedeák–Falco KC, Sopron–Kaposvár, ZTE KK–Atomerőmű, DEAC–Alba Fehérvár, 18.00.

Idegenben játszanak csapataink

A másodosztályban is a 24. fordulónál tart a mezőny. A tavalyi szezonban döntős Jászberény a Salgótarján otthonában vendégeskedik szombaton este hat órától. A jászságiak egy győzelemmel előzik meg ellenfelüket, ezért korántsem sem mindegy, hogy milyen eredmény születik Tarjánban. Ősszel 103–102-re nyert a JKSE, az újabb sikernek most is örülnének a kék-fehérek.

A nyolc közé igyekvő Cegléd vasárnap 16 órától kezd a DEAC U23-as gárdája otthonában. A mostani évadban már egyszer, 80–76-ra legyőzték Csaba Györgyék a „kis” DEAC-ot, vasárnap akár ismételhetnek is a cívisvárosban.

További párosítások: PVSK–MAFC, TF-BP–NKA Pécs, BKG Prima Akadémia–Veszprém, Nagykőrös–Óbudai Kaszások, Fót–Vasas Akadémia.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában