Vízilabda

2023.04.03. 12:05

Kikaptak a Debrecentől: elúszott az Invictus bajnoki címe

Az őszi debreceni győzelem után jogosan reménykedtek az Invictus játékosai egy újabb sikerben. Nem így történt, hazai vereségükkel pedig végképp eldőlt a bajnoki cím sorsa – a hátralévő három fordulótól függetlenül a DVSE csapata jutott fel az OB I.-be. Az Invictus az ezüstéremre hajt a folytatásban.

Jegesi László

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Invictus SC–DVSE Master Good 11–14 (1–3, 4–3, 5–4, 1–4)

Újszilvás, 50 néző, vezette: Tóth Sándor, Kádár József ifj.

Invictus: Dévai – TÓTH Á. 2, Zsilák, Nagy R. 2, Marnitz 2, Bukta 1, SZŐKE Á. 2. Csere: Sándor L., Fehér P., Süveges, Ashanin, Kovács M. 1, Bölcskei 1. Edző: Kis Gábor.

Gól – akcióból: 29/6, ill. 26/9.

Gól – büntetőből: 2/1, ill. 1/0.

Gól – emberelőnyből: 9/3, ill. 9/4.

Szoros emberfogással kezdett a bajnoki cím várományosa, ami nem ízlett az Invictus játékosainak. Egy centergólra azért tellett Tóth Ádámtól, mégis kétgólos előnnyel vághatott neki a folytatásnak a Debrecen. Mintegy három perc elteltével egalizált régiónk együttese, de gyorsan visszavette a vezetést a hajdúsági együttes. Könnyed, laza akció gólokkal – mintha nem is a két legjobb találkozott volna – tartotta a lépést Kis Gábor csapata, ám a harmadik negyed elején már háromgólosra hizlalta előnyét a tabella első helyezettje.

Ez ébresztőt fújt a vendéglátónak, akinek játékosai harmincnyolc (!) másodperc alatt kiegyenlítettek.

Ezt követően történt még egy gyors gólváltás, a csapatok igy döntetlen állással vágtak neki az utolsó játékrésznek. Ebben már nem tudták tartani a lépést Marnitz Gergőék ellenfelükkel, akik újabb gólokkal – amelyekre már nem érkezett érdemi válasz – mutatták meg, hogy miért is nyerték meg a bajnokságot.

Kis Gábor: – Büszke vagyok a játékosokra, mert szinte a maximumot kihozták a mérkőzésből. Csupán apróbb hibákat vétettünk, amelyeket ragyogóan kihasznált az ellenfél. Gratulálok a Debrecen bajnoki címéhez!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában