Tiszaföldvár / Antalya

2023.04.18. 17:25

Nem sikerült a bravúr, a csoportkörben kiesett a földvári biliárdos

Európa-bajnokság miatt utazott a tiszaföldvári biliárdjátékos Tóth László Törökországba. A csoportkörben erős ellenfelekkel került össze, végül nem sikerült továbbjutni.

P. Pusztai Nóra

Két magyar versenyző – Tóth László (balra) és Keller Dávid– állt asztal mellé Törökországban

Fotó: Beküldött fotó

Február közepére tervezték a törökországi biliárd világbajnokságot, ám a földrengés miatt elhalasztották azt. A versenyzők a napokban viszont az Európa bajnokság miatt utaztak Törökországba. Magyarországot a tiszaföldvári Tóth László és a budapesti Keller Dávid képviselte.

– Pályafutásomban az idei, antalyai Európa-bajnokság már a nyolcadik volt, előtte többször utaztam Németországba – mesélte Tóth László.

Az elmúlt napokban huszonkét ország négyszáz sportolója vett részt a megméretésen. Hét játéknemben és tizenöt kategóriában avattak Európa bajnokot.

– Huszonnyolc asztalon zajlottak a mérkőzések – tette hozzá a sportoló.

A részvétel feltételei közül legalább az egyiknek teljesülni kellett.

– Vagy aktuális országos bajnoknak kell lenni, vagy ha ez nem, akkor a másik feltétel, hogy a nemzetközi ranglistán előkelő helyezettnek kell lenni annyi ranglista ponttal, ami elég a bejutáshoz. Magyarországot Keller Dáviddal ketten képviseltük, csapatban is indultunk, erre most először volt lehetőségünk. Hatalmas élmény volt – mondta. 

A huszonnégy játékos nyolc három fős csoportra osztották, körmérkőzéseken játszottak egymással. 

Tóth László
Fotó: Beküldött fotó

– A két legeredményesebb juthatott tovább. A sorsolásom viszont nem volt kedvező. Két francia versenyzővel kerültem össze, akiket bár tavaly a spanyol Európa-bajnokságon sikerült megelőznöm, idén sajnos nem jött össze. Egy nem túl jó napot fogtam ki, most nem ment jól a játék, koncentrációs problémáim voltak, ami a meccseim minőségére is rányomta a bélyegét – mesélte őszintén. Így végül nem jutott a legjobb tizenhat közé, eredménye a huszonkettedik helyre volt elég. 

Csapatban sem tudtak a csoportkörön túl lökni magukat. 

A franciák ellen egy átlagos teljesítmény nem volt elég a győzelemhez. A hollandok ellen erősen kezdtünk, majd a döntő szettben egyetlen próbálkozással jobbnak bizonyultak 

– magyarázta. Ezzel együtt is meghívták őket Barcelonába egy nyári nemzetközi versenyre.

– Idén még visszautazom Törökországba, hiszen a februári világbajnokságot a pusztító földrengés miatt szeptemberre halasztották el – emelte ki az évét meghatározó versenyt Tóth László.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában