Labdarúgás

2023.04.28. 06:55

Otthon tartaná a három pontot a Mezőtúr, a Tószeg véget vetne rossz szériájának

Elérkezett a megyei I. osztály hajrája, ugyanis már csak öt forduló van hátra a szezonból. Kiemelt mérkőzésünk a 26. fordulóból a Mezőtúr–Tószeg találkozó lesz, ahol akár egy testvérpárharcot is láthatunk majd. Az élcsapatok főleg hátsórégiós együttesekkel találkoznak, így vagy papírforma eredmények vagy akár óriási meglepetések is születhetnek.

Kovács Levente

Pongrácz Martinéknak (feketében) a Mezőtúr ellen is minden labdáért meg kell majd küzdeniük

Fotó: Pesti József

Szombat, 16.30

Mezőtúr–Tószeg

Tavasszal eddig remek teljesítményt nyújt a Mezőtúr, ugyanis utolsó hét találkozójából egyszer sem talált legyőzőre, ebből öt alkalommal ráadásul gólt sem kapott az együttes. A tószegieknek is volt győzelmi szériájuk a bajnokság második felében, azonban az utóbbi időben kisebb gödörbe kerültek, köszönhetően a sérüléseknek és az eltiltásoknak. Ennek következményeképp a vezetőedző, Kiss Balázs is kénytelen volt pályára lépni.

Külön érdekessége a meccsnek, hogy a Bojtok-testvérek először csaphatnak össze a pályán ellenfélként, hiszen Balázs a Mezőtúr, Tamás pedig a Tószeg játékosa. Az őszi mérkőzésen ez nem jött össze, ugyanis Balázs  nem kapott lehetőséget, így most találkozhat először ellenfélként a pályán az ikerpár.

A már említett őszi összecsapáson a Mezőtúr nyert 1–0-ra, valószínűleg a tiszántúliak most is kiegyeznének egy hasonló eredménnyel. A Tószeg vélhetően ezen javítani szeretne, hiszen jelenleg összességében jó eredménynek mondható az együttestől a hetedik helye, azonban, hogy ezt megtartsa még pontokat kell gyűjtenie az utolsó öt forduló során.

A találkozó esélyesének a hazaiak számítanak, még annak ellenére is, hogy idegenbeli mérlege sokkal jobbb Erdősi Gyuláéknak. A tószegiek a kupameccset is figyelembe véve utolsó három mérkőzésüket elveszítették, azonban ahhoz, hogy hiányos csapattal is megállítsák a Mezőtúrt, erőn felüli teljesítményre lenne szükség.

Hazai oldalról Erdősi Gyula biztosan nem számíthat munkahelyi elfoglaltság miatt két alapemberére, Rentler Milánra és Pádár Nándorra, míg a vendégeknél Héja Dávid és Tóth Zoltán eltiltás, Boldizsár Máté, Baranyi Dominik és Balogh Dominik pedig sérülés miatt nem lesz bevethető.

Mesterszemmel

Erdősi Gyula, a Mezőtúr vezetőedzője: – Bizakodóan várjuk a hétvégi mérkőzést, remek formában van a csapat. Voltak problémáink és sérüléseink, így nagyon jól jött az egy hét pihenő. Szeretnénk megnyerni a szombati találkozót, ugyanis ez lesz az utolsó előtti hazai meccsünk a szezonban, illetve amíg van matematikai esélyünk a dobogó elérésére, addig mindent beleadunk.

Kiss Balázs, a Tószeg vezetőedzője: – Az eltiltások és a sérülések miatt kényszerből nekem is a pályáról kellett segíteni a csapatot az utóbbi meccseken. Az eredményeken sajnos meg is látszik, hogy hiányos a keret, de ettől függetlenül nem feltett kézzel megyünk Mezőtúrra. Ellenfelünk nagyon jó formában van, hazai pályán főleg nyerni szeretnének, de mindent elkövetünk azért, hogy jó eredményt érjünk el.

További párosítások:

Szombat: Jászfényszaru–Kenderes, Rákóczifalva–Jánoshida, Tiszaföldvár–Jászárokszállás, KuTe–Kisújszállás, 16.30. Vasárnap: Cserkeszőlő–Martfű, Kunhegyes–Törökszentmiklós, 16.30. Szabadnapos: Szajol.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában