Cselgáncs

2023.04.04. 14:42

Világbajnokot is legyőzött a legutóbbi Grand Slamen a szolnoki versenyző

Tekintélyt parancsoló hétvégén van túl Gőz Roland, aki hírneves vetélytársakat legyőzve szerzett pontot Törökországban. Özbas Szofi viszont nem tudta megismételni tavalyi remeklését.

Rózsa Róbert

Egészen a bronzmérkőzésig menetelt Törökországban Gőz Roland

Fotó: judoinfo.hu

Múlt hétvégén Antalyában rendezték a törökországi Grand Slamet, amelyen több szolnoki kötődésű versenyző is indult.

Kiváló menetelést mutatott be, és pontszerző helyen végzett Gőz Roland. A Szolnokon született, az MTK színeiben versenyző Gőzre nagy feladat hárult: az olimpiai bronzérmes Tóth Krisztián távollétében egyedül képviselte hazánkat a 90 kilogrammosok mezőnyében.

A 24 éves cselgáncsozó azonban jól bírta a terhet, előbb a kirgiz Anarbek Isenbajevet győzte le ipponnal, majd egy igazi nagyágyút, a világ- és Európa-bajnok grúz Avtandili Csrikisvilit ejtette ki két vazarival, 2–1-re, utána újból ipponnal verte a német Matijast.

A negyeddöntőben a holland Noël van 't End állította meg Gőzt, aki a vigaszágon így is kiharcolta a bronzcsatát. Ott végül alulmaradt a bolgár Ivajlo Ivanov ellen, de így is az ötödik, pontszerző helyen végzett.

A 100 kilósok között a második körben búcsúzott Vég Zsombor, a Cegléd versenyzője. Nem jött ki a lépés a női 63 kilogrammos súlycsoportban Özbas Szofinak sem, aki egy – a magyar szakvezetés által véleményesnek mondott – vazarival kapott ki a horvát Katarina Kristótól. Özbas így tavalyi ezüstérme után idén az első körben kiesett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában