Futsal

2023.05.05. 17:00

Az Árokszállás nyerte a versenyfutást a dobogóért

A jászságiak megyénk másik csapatával, a Lurkó Focimániával viaskodtak a harmadik helyéért.

Kovács Levente

Nagy volt a harc a Jászárokszállás (kékben) és a Lurkó Focimánia (narancsban) közt a harmadik helyért, végül azonban előbbiek örülhettek

Forrás: MW Archív

Fotó: Pesti József

Nemrég véget ért a szezon az NB III. Heves megyei csoportjában, ahol megyénk két együttese óriási harcot vívott a dobogó legalsó fokáért, a végén azonban a Jászárokszállásiak egy hajszállal megelőzték a Lurkót, így övék lett a bronzérem. Valóban nagyon kis különbség volt a két csapat között, hiszen mindketten 27 ponttal zárták a szezont, azonban a versenykiírás szerint az az együttes végez előrébb a tabellán, amelynek több győzelme van, így hiába volt jobb 21 találattal a szolnokiak gólkülönbsége, a jászságiak lettek a harmadikok.

A Jászárokszállás – idősorrendet nézve – jól kezdte a szezont, első három meccsét megnyerte, ezt követően viszont kisebb hullámvölgybe került a csapat, hiszen hét mérkőzéséből kétszer tudott csak győzni öt vereség mellett. Ezután négy siker következett, így reális esélye volt a gárdának a harmadik helyen végezni a bajnokságban, de az ezüstérem megszerzése sem tűnt elérhetetlennek. A szezonzárás azonban nem sikerült jól a jászságiaknak, utolsó két találkozójukat elveszítették, így végül „csak” harmadikként fejezték be a bajnokságot. Az együttes legeredményesebb játékosa Szabó Dominik lett 22 találattal, aki a góllövőlistán a harmadik helyen végzett.

A Jászárokszállása eredményei (fordulók szerinti sorrendben):

Mogyoród–Jászárokszállás 10–6, Jászárokszállás–Tóalmás 13–1, Hatvan–Jászárokszállás 1–2, Jászárokszállás–Eger 14–8, Puebla–Jászárokszállás 7–2, Lurkó Focimánia–Jászárokszállás 5–6, Jászárokszállás–Rabel Fanatic 2–3, Kincsem Futsal–Jászárokszállás 6–2, Jászárokszállás–Mogyoród 7–3, Tóalmás–Jászárokszállás 3–2, Jászárokszállás–Hatvan 16–8, Eger–Jászárokszállás 5–8, Jászárokszállás–Puebla 12–3, Jászárokszállás–Lurkó Focimánia 3–7, Rabel Fanatic–Jászárokszállás 19–3, Jászárokszállás–Kincsem Futsal 7–3.

A Lurkó kicsit gyengébben kezdte a szezont, mint megyei riválisa, ugyanis első hat meccséből négyet is elvesztett, így a középmezőnyből kellett felkapaszkodniuk a szolnokiaknak. 

Ezt követően azonban óriási rohammal zárták az idényt, ugyanis az utolsó tíz találkozó mérlege: hat győzelem, három döntetlen és egy vereség. 

Ráadásul a mezőnyből kiemelkedő Rabel Fanatic ellen ikszeltek Rácz Imre tanítványai, a gyömrői együttes az egész szezonban ezen az egy meccsen nem tudott nyerni, ami óriási bravúrnak számít. A szolnokiaknak viszont ez sem volt elég ahhoz, hogy odaférkőzzenek a dobogóra, így utólag kicsit sajnálhatják a vérszegény idénykezdést, különösképp a Hatvan elleni első fordulós kudarcot, vagy az utolsó Eger elleni ikszet. Ezek az elszórt pontok nagyon hiányoztak a végelszámolásnál, hiszen a második hely is elérhető lett volna számukra, ha ezekről a kötelezőnek tűnő meccsekről három ponttal távoznak. 

A Lurkó Focimánia eredményei:

Hatvan–Lurkó Focimánia 4–3, Lurkó Focimánia–Eger 15–5, Puebla–Lurkó Focimánia 4–2, Kincsem Futsal–Lurkó Focimánia 2–3, Rabel Fanatic–Lurkó Focimánia 6–1, Lurkó Focimánia–Jászárokszállás 5–6, Mogyoród–Lurkó Focimánia 4–4, Lurkó Focimánia–Tóalmás 8–0, Lurkó Focimánia–Hatvan 6–0, Eger–Lurkó Focimánia 3–3, Lurkó Focimánia–Puebla 10–0, Lurkó Focimánia–Kincsem Futsal 3–7, Lurkó Focimánia–Rabel Fanatic 7–7, Jászárokszállás–Lurkó Focimánia 3–7, Lurkó Focimánia–Mogyoród 8–2, Tóalmás–Lurkó Focimánia 2–4.

A bajnokság végeredménye:

1. Rabel Fanatic 46 pont, 2. Mogyoród 29 p., 3. Jászárokszállás 27 p., 4. Lurkó Focimánia 27 p., 5. Kincsem Futsal 24 p., 6. Puebla 18 p., 7. Tóalmás 16 p., 8. Hatvan 12 p., 9. Eger 12 p., 10. RKSK kizárva. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában