Evezés

2023.05.24. 10:36

Csütörtökön, szolnokiakkal a csapatban kezdi az Eb-t a magyar csapat

Hat magyar egység nyolc evezőse vesz részt a csütörtökön rajtoló Európa-bajnokságon. A Szolnoki Sportcentrum rutinos versenyzői, Simon Béla és Juhász Adrián is indulnak.

Rózsa Róbert

Juhász Adrián (balról) és Simon Béla is ott lesz a Bledi-tavon csütörtökön kezdődő kontinensbajnokságon

Fotó: Facebook.com / Magyar Evezős Szövetség

Hat magyar egység indul Bledben, a csütörtökön rajtoló kontinensbajnokságon. A kormányos nélküli ketteseknél ott lesz a Szolnoki Sportcentrum és a Tisza Evezős Egylet két rutinos versenyzője, Simon Béla és Juhász Adrián, akik annak idején, 2016-ben megnyerték az Eb-t.

A további magyar indulók közül Bácskai Máté és Szabó Márton férfi kétpárban kap lehetőséget. Női egypárban Bertus Kitti, ugyanebben a számban a férfiaknál pedig a riói és tokiói olimpikon Pétervári-Molnár Bendegúz indul. A nem olimpiai szám könnyűsúlyúaknál két egység is lehetőséget kap, a nőknél a még utánpótlás korú Fehérvári Eszter próbálhat szerencsét, míg a férfiaknál a versenyszám kétszeres Európa-bajnoka, Galambos Péter áll rajthoz.

Az MTI közlése szerint az Eb első futamaira csütörtökön kerül sor, majd pénteken a reményfutamokkal folytatódik a program, illetve három számban már elődöntőt is rendeznek, szombaton pedig véglegessé válik a döntők rajtlistája. Vasárnap a helyosztókkal zárul a viadal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában