Labdarúgás

2023.05.31. 13:03

Egyre nagyobb presztízse van a Megyei Kupának

Szerda este felkerül a korona térségünk kupakirályának fejére. Ez vagy a Tiszaföldvár, vagy a Jászfényszaru lesz, ám bárki is nyeri a Megyei Kupát, a Jászkunság labdarúgása biztosan győztese lesz a kiírásnak, hiszen úgy fest, a megyei kupasorozat elhódítása egyre fontosabb a helyi futballkluboknak.

Rózsa Róbert

Szanku Kristóf (labdával) a Jászfényszaru nyerőembere lehet a szerdai kupadöntőben

Forrás: MW Archívum

Fotó: Pesti József

Tíz évvel ezelőtt helyezték új alapokra a megyei futballcsapatok kupavetélkedését. Akkoriban a maitól eltérő lebonyolítással rendezték meg a sorozatot, emiatt a megyei csapatoknak sokszor augusztusban, egyhuzamban kellett letudnia a mérkőzéseit, sokak már eleve hat-hét találkozó után, sérült vagy eltiltott játékosokkal kezdték a bajnoki idényt – mutatott rá érdeklődésünk Varga Zsolt, az MLSZ Jász-Nagykun-Szolnok megyei igazgatója. Mint mondta, két évvel ezelőtt új rendszert alakítottak ki, a megyei csapatok kupaversengése kétévessé vált, amely a résztvevők számára könnyebbség volt. De megváltozott a főtáblára jutás rendje is, ami kedvezően érintette a Jászkunságot.

– Mára a méret helyére az aktivitás elve lépett. Korábban egy-egy megye mérete számított, így a nagyobb megyék akkor is több csapatot adhattak a főtáblára, ha ott egyébként jóval kevesebben vettek részt a kupában. Emiatt ettől az évtől Jász-Nagykun-Szolnok az eddigi kettő helyett három csapatot indíthat – magyarázta Varga Zsolt.

Ennek következtében a keddi, elképesztő izgalmak között végződő Törökszentmiklós–Kisújszállás bronzmeccsnek is nagy tétje volt. Pláne a szerdán 17.30-kor kezdődő Tiszaföldvár–Jászfényszaru döntőnek, amely a bronzmérkőzéshez hasonlóan ingyenes. Az igazgató szerint ezzel is szerették volna elősegíteni, hogy mindkét találkozó igazi kupahangulatot, jó élményt adjon a nézőknek.

Ezt várják a döntőtől a finalista csapatok szakvezetői

Molnár Zoltán, a Tiszaföldvár edzője: – Már hetek óta képben van a kupadöntő. A bajnokságban a második helyet szerezte meg a csapat, amit nyilván kudarcnak tekintünk, emiatt az utóbbi időben a kupadöntőre fókuszáltunk. A Jászfényszaruval egyébként is van elszámolni valónk, hiszen egy kaotikus időjárási körülmények között lejátszott meccsen ugyan, de legyőztek minket a szezonban. Nyilván az a mérkőzés is óvatosságra int minket. Az elmúlt hetekben sem kerültek el minket a sérülések, de úgy gondolom, erre a meccsre mindenki hadra fogható állapotba hozza magát, ez alól csak Pápai János a kivétel, az ő játékára nem számíthatunk. Nem kérdés azonban, hogy a szerdai kupadöntőn is a mérkőzés megnyeréséért lépünk pályára. A találkozón jó körülményekre, sok nézőre, igazi kupahangulatra számítok.

Kemecsi László, a Jászfényszaru edzője: – Inkább fejben készültünk a döntőre, mintsem taktikailag, hiszen egész évben gyakoroltuk azokat a játékelemeket, amelyekre a fináléban is építkezünk majd. Felszabadultságot és motivációt szeretnék látni a játékosaimtól, bizonyára sok szurkolónk látogat el Jászfényszaruról is, nekik sem szeretnénk csalódást okozni. A Tiszaföldvárral jól ismerjük egymást, az ellenfélnek nagyon erős középpályája és támadósora van, azt gondolom, azon múlik a sikerünk, hogyan tudjuk őket hatástalanítani. Bizonyára nagy nyomás alatt játszunk majd, remélem, elbírunk vele. Szeretnénk a lehető legtöbbet kihozni a mérkőzésből.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában