Kosárlabda

2023.05.13. 06:55

Elsősorba a védekezést kell összerakni a JKSE-nél

Képes-e legalább négy ponttal nyerni a Jászberény a Szigetszentmiklós ellen a két csapat szombati, helyosztós párharcán? Ha igen, a JKSE jut tovább kettejük közül.

Varga Csaba

Nem elképzelhetetlen, hogy Uros Rosic (12) és jászberényi csapattársai ledolgozzák hátrányukat a BKG ellen

Forrás: MW Archívum

Fotó: Pesti József

A jövő héten már a helyosztókat rendezik a bajnokság második vonalában. Az már korábban eldőlt, hogy a döntőben két pécsi csapat az NKA és a PVSK találkozik egymással, a párharc győztese a bajnoki cím mellé megváltja az első osztályban való indulás jogát is. A bronzcsatában pedig a MAFC és a Vasas mérkőzik majd.

Az ötödik helyért folyó csatározás egyik résztvevője a DEAC U23-as alakulata, másik a Jászberényi KSE–BKG Prima Akadémia oda-visszavágós páros csatájának győztese lesz. A felek első meccsét kedden 97–94-re nyerte a BKG, tehát  hárompontos hátrányból várják Ivosev Tamásék a szombaton 18 órakor kezdődő jászberényi visszavágót.

Egy biztos, nem lesz könnyű dolga a JKSE-nek, mert a BKG szívós, jól dobó gárda, ezért jobban kell figyelni a Nagy-testvérekre, Botondra és Benedekre, hiszen az előbbi 26/24, míg az utóbbi 23/15 ponttal zárt legutóbb. Ráadásul a támadó-lepattanó csatát is elveszítették a berényiek 15–9-re. Ha védekezésüket összerakják a kék-fehérek, akkor megnyerhetik a párharcot.Varga Csaba

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában