Galériával

2023.05.14. 10:30

Hiába szórták a triplákat, mégis alulmaradtak a jászberényi kosarasok

A férfi kosárlabda NB I/B 5–8. helyért folyó párharc visszavágóján hiába süllyesztett el 18 triplát a Jászberényi KSE a vendég BKG PRIMA Akadémia kosarába, mégis újabb vereséget szenvedett.

Varga Csaba

A kezdés előtt még reménykedett a győzelemben, a Puskás Artúr (civilben) vezette jászberényi legénység

Fotó: Pesti József

Jászberény KSE–BKG PRIMA Akadémia 99–101 (29–21, 24–28, 18–18, 28–34)

Jászberény 300 néző. Vezette: Lengyel Á., Gál J., Marton P.

JÁSZBERÉNY: KUCSORA 27/18, Kovács V. 3, Rosics 8/6, HOMOKI 13/9, OLASZ Á. 24. Csere: Czirbus 8, Mester 12/12, Csík 4. Edző: Puskás Artúr.

BKG PRIMA Akadémia: Nagy Benedek 8/6, NAGY BOTOND 41/15, PLÉZER 29/12, GALAMBOS 12, SZELECZKI 7. Csere: Nagy S. 2, Spiriev 2, Karakó. Edző: Nagy Ágoston.

A felek első meccsét 97–94-ra nyerte a BKG, tehát behozhatónak tűnt a JKSE hátránya. Olasz Ádám és Kucsora Csaba találataival tíz ponttal meglépett az elején a tartalékos hazai csapat. A vendégek persze nem hagyták magukat pontgyárosuk, Nagy Botond révén megkezdték a felzárkózást. A berényiek azonban a záró felvonás közepéig tartották néhány pontos előnyüket. A hajrában óriási izgalmak közepette fordított a BKG, ám az utolsó percben Rosics Uros egy triplával egyenlített, 99–99. Az utolsó szó azonban a vendégeké volt, Nagy Botond büntetőire már nem érkezett válasz.

– A bajnokság mellett a Hepp-kupában is találkozott egymással a két csapat, azaz már jól ismertük egymást – mondta Nagy Ágoston, a vendégek edzője a lefújást követően. 

– Mindig jó mérkőzéseket játszottunk a Jászberénnyel, s bár ez a párharc most csak az 5-8. helyért folyt, mégis motivált volt mindkét gárda. Az külön érdekessége ennek a két találkozónak, hogy a statisztika alapján – mezőnymunka, dobószázalék – jobban teljesített a JKSE, mint mi, ám a győzelem mégis a miénk lett. Partiban tudtunk lenni a lepattanózásban, s még azt is elviseltük, hogy 18 triplát kaptunk egy mérkőzésen, amennyit inkább mi szoktunk dobni. A statisztikával szemben mi találtuk meg a győzelem kulcsát, s bár szerettünk volna előbb végezni, örülünk, hogy mi játszhatunk az ötödik helyért. Szeretném még kiemelni, hogy mindig nagyon sportszerű mérkőzéseket játszottunk a jászberényiekkel, akik megérdemlik szurkolóik biztatását.

A JKSE edző, Puskás Artúr pedig ekképp nyilatkozott: 

– Elismerésem a BKG-nak, amely megnyerte a párharcot, így megérdemelten játszhat az 5. helyért. Mi egy kicsit belefáradtunk a MAFC elleni negyeddöntős csatába. A fiúk ott mindent kiadtak magukból, ahogy a BKG Príma Akadémia ellen is. Ráadásul Dunai Zétény már régóta sérült, s ma Meleg Karcsira és Ivosev Tamásra sem számíthattam. Lázas beteg volt egész héten Csík Ricsi és Mester Márk is, de ők vállalták a játékot, hogy segítsék a csapatot. Sok bajunk volt, de a fiúk így is mindent beleadtak, s végül egy látványos, nézőcsalogató mérkőzésen egy dobás különbséggel veszítettünk. A csapat nevében is köszönöm azt a támogatást, amit a mérkőzés alatt szurkolóinktól kaptunk.

Így kettős győzelemmel a BKG PRIMA Akadémia játszhat az ötödik pozícióért, méghozzá a DEAC U23-as csapatával. A Jászberény pedig a Cegléddel csatázik majd a hetedik helyért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában