Kosárlabda

2023.05.08. 22:05

Idegenben kezdenek a jászberényiek

A férfi kosárlabda NB I/B 5–8. helyéért folyó párharcának első mérkőzésén a BKG Prima Akadémia a Jászberényi KSE együttesét kedden 19 órától a fővárosban, az MTK-csarnokában fogadja. A visszavágót szombaton 18 órától játsszák Jászberényben, a Belvárosi Játékcsarnokban.

Varga Csaba

A fehér mezes berényiek újabb nehéz párharc előtt állnak

Forrás: hunbasket.hu

Előzetesen a rájátszásról annyit, hogy az egyik fél harmadik győzeleméig tartó elődöntőben egyaránt 2–0-ra vezet az NKA Pécs a Vasas Akadémia, míg a PVSK a MAFC ellen. A harmadik meccset kedden az elől álló csapatok otthonában játsszák. Ellenben az 5–8. helyért folyó páros csatában oda-visszavágós alapon folynak a küzdelmek. Az egyik párban, mint azt honlapunk is hírül adta a DEAC U23-a csapata legyőzte a Ceglédet. Így az előbbi gárda az ötödik, míg az utóbbi a hetedik helyért játszhat a továbbiakban.

A másik ágon a Jászberény a BKG Prima Akadémia alakulatával csatázik. A múltról annyit, hogy a felek az alapszakaszban egyaránt nyerték az egymás elleni hazai meccseiket. A negyeddöntőben a BKG a PVSK-val szemben három, míg a Jászberény a MAFC ellen öt meccses párharcban maradt alul. Keddtől tehát az 5–8. helyért lépnek pályára a csapatok.

Jászberényben mindenki örült a jó hírnek, hogy a gárda két kiválósága, Ivosev Tamás és Rosics Uros nagy szerepet játszott abban, hogy a 3x3-as kosárlabdában érdekelt válogatottunk, az elmúlt hétvégi izraeli selejtező tornán kiharcolta a világbajnoki részvételt.

Mindez egyben azt is jelentette, hogy a két játékos hiányzott a JKSE felkészüléséből az elmúlt másfél hétben.

Nemcsak a Urosz és Tamás, hanem Kucsora Csaba is részt vett a válogatott felkészülésén, ők hárman hiányoztak sorainkból a napokban

 – jelezte Puskás Artúr, a jászberényiek edzője. – Mellettük Meleg Károlyt és Csik Richárdot sérülés miatt kellett nélkülöznünk. Egyértelmű, hogy elő kell vennünk végső erő tartalékainkat, és le kell hoznunk a hátralévő meccseinket, ennek első állomásaként túl kell jutnunk a BKG egységén.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában