Invictus

2023.06.13. 07:00

A bázis biztos, a jövő még nem az Invictusnál

Régiónk vízilabdacsapatának, az Invictusnak nem sikerült ebben a bajnokságban nagy célját, az OB I.-be jutást elérnie – csak második lett tizennégy együttes vetélkedésében –, és további sorsa is bizonytalan jelenleg. A háttérben gőzerővel munkálkodik az egyesület vezetése a csapat megtartásán, de ami mindenképp biztató, hogy az igazi bázis, a fiatalok képzése egy pillanatra sem áll le, a jövő zálogaként továbbra is biztosítani igyekszik a felnőttek utánpótlását.

Jegesi László

Mohi Zoltán (elöl) szerint legkésőbb június végéig eldől a vízilabdacsapat sorsa

Fotó: Invictus/Facebook

Ennek egyik alappillére Horváth Endréné Andrea óvodapedagógus, aki immár harmincöt esztendeje igyekszik megszerettetni az úszást kis nebulóival a martfűi uszodában, és oktatja őket a sportág alapjaira. Az Invictus vezetése közel egy évtizede kérte fel az oktatót arra a feladatra, hogy alakítson ki egy bázist, amelyre a további folyamatok épülhetnek. Ezt követően Demecser Mária csiszolja tovább a gyerekek úszástudását, majd onnan már labdás képzést kaphatnak a legkitartóbb fiatalok.

– Elsősorban mellúszást tanítok a kicsiknek, de ennél is fontosabb, hogy megszeressék a vizet, a sportágat, és élvezzék, amit csinálnak – mondta el lapunknak Andrea. – Mindezt játékosan próbálom elérni, eközben pedig észre sem veszik, hogy egyre nehezebb feladatokat adtam nekik. Nagyon ragaszkodom a gyerekekhez, szeretem, ha sokáig én csiszolhatom a tudásukat. Büszkén mondhatom, hogy idén tizenhetedszer úszom majd át a Balatont, ahova több jelenlegi és egykori tanítványom, legnagyobb örömömre, rendszeresen elkísér. Ilyenkor érzem, hogy példakép is vagyok számukra.

– Nagyon sokat tartózkodom az uszodában, délután háromtól folyamatosan foglalkozom a gyerekekkel, hétvégén is dolgozom, nyáron pedig délelőttönként is tartok edzéseket. Ez a sportszeretet, azt hiszem, életem végéig elkísér majd – mondta el Horváth Endréné, aki így szinte mindig jelen van az uszodában.

– Nagyon elhivatott edzők dolgoznak a klubnál – ezt már Mohi Zoltán szakosztályvezetőtől tudtuk meg. – Ezért hosszabb távon is biztosítva látom a klub utánpótlását. Továbbra sincs azonban döntés a felnőtt­csapatunk jövőjével kapcsolatban. Még tárgyalásban állunk lehetséges szponzorokkal, ám azt is tudni érdemes, hogy az első osztály tizenkét csapatra szűkítése miatt a következő bajnokságban az OB I/B-ből nem lesz közvetlen feljutó. Így a következő bajnoknak sem lesz szinte esélye a feljebb lépésre, így az is benne van a pakliban, hogy csak a 2024/2025. évi bajnokságra célozzuk meg ismét a feljutást. Legkésőbb június végére várható végső döntés a felnőttegyüttes jövőjét illetően.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában