Vízilabda

2023.04.06. 12:53

Veszélyben az Invictus OB I/B-s tagsága?

A 2022-2023-as bajnokság kezdete előtt az első osztályú tagság kivívását tűzte zászlajára régiónk vízilabda-csapata, az Invictus. A hétvégi, Debrecen elleni fiaskó után végérvényesen eldőlt, már csak a második helyezésnek és a vele járó osztályozó kivívásának van létjogosultsága. Közben az is kiderült, nem csak az idei álmok szálltak füstbe, Kis Gábor edző is búcsút int csapatának a szezon végén.

Jegesi László

Mohi Zoltán klubvezető (jobbra) bízik a jelenleg is zajló szponzori tárgyalásokban

Fotó: Facebook.com / Invictus SC

Mindezek együtt jelentős változásokat is eredményezhetnek a klub életében, erről és jövő lehetőségeiről Mohi Zoltán szakosztályvezető beszélt hírportálunknak.

– Tudtuk, hogy edzőnk megállapodott az OB I.-es Szentes csapatával, de ennek napvilágra kerülése nem volt éppen szerencsés. Leendő együttese ugyanis az első osztályban maradásért küzd a bajnokságban, és bár jelenleg utolsó, még elérheti az osztályozós helyet, ez esetben pedig akár velünk is meccselhet a szezon végén. A dolog pikantériája még az, hogy korábbi megállapodásunk értelmében a jövőben a csongrádiak fiók csapata leszünk utánpótlás szinten – mondta Mohi Zoltán, akit arról is kérdeztünk, a felvázolt helyzettől eltekintve jelenleg hogyan látja az Invictus jövőjét?

– Két évvel ezelőtt az első osztályt céloztunk meg az együttessel, a tavalyi ötödik helyezésünk megfelelő alapot adott arra, hogy tervünket megvalósíthassuk. Megerősítettük a keretet, ősszel Debrecenben is képesek voltunk nyerni, egy-két botlásunk miatt álmunk mégsem valósulhatott meg. A második helyet sem értük azonban még el, de ha így lesz, annak minimális a valószínűsége, hogy az osztályozón – a Szentes vagy a KSI ellen – eredményesen szerepeljünk.

A klubvezető több lehetőséget is felvázolt a szezon utáni folytatásra, arra vonatkozóan, hogy milyen alternatívák jöhetnek a szakosztály életében.

 

Tárgyalásban állunk egy nagyobb szponzorral, akinek esetleges belépése új dimenziókat nyithat meg előttünk.

 

– Ez esetben tovább erősíthetjük a keretet, de számolnunk kell azzal is, hogy csak fiatalokra építünk a jövőben, akikkel az osztályban maradást céloznánk meg. A legrosszabb verzió, hogy az együttest az OB II.-ben indítjuk a következő bajnokságban. Úgy gondolom, hogy egy hónapon belül fény derülhet minderre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában