Atlétika

2023.06.08. 18:18

Beállította egyéni legjobbját, egyben U20-as magyar csúcsát Kocsis Luca

Ismét remekül futott Kocsis Luca, a szolnoki sprinter megismételte 11,38-as, U20-as magyar csúcsot jelentő egyéni legjobbját. A nap másik szolnoki versenyzője, az ugyancsak sprinter Boros Bence is kiváló idővel jelentkezett be.

Rózsa Róbert

Megismételte egy héttel ezelőtti korosztályos csúcsot jelentő időeredményét Kocsis Luca

Fotó: MASZ

Újabb remek futást mutatott be a Magyar Nagydíj Sorozat csütörtöki, budapesti állomásán Kocsis Anna Luca. A Szolnoki MÁV SE 18 éves sprintere 100 méteren állt állt rajthoz a meghívásos Grand Prix-n, ahol olyan nevekkel csapott össze, mint a magyar csúcstartó Takács Boglárka, valamint az Eb-ezüstérmes, a 2022-es év sportolója, a 100 gátas Kozák Luca.

A futamot óriási csatában, célfotóval nyerte a 11,23 másodperces új magyar csúcsot repesztő Takács Boglárka. Mögötte az amerikai Jada Baylark végzett szintén 11,23-mal, harmadik a Trinidad és Tobago színeiben versenyző Ahye Michelle-Lee lett. Kocsis Luca rajtja nem sikerült tökéletesen, de a táv második felében szépen jött fel, és az ötödik helyen, 11,38-as idővel ért át a célvonalon. A szolnoki vágtázó ezzel megismételte egy héttel ezelőtti időeredményét, amely U20-as magyar csúcs, egyben a korosztályos európai ranglista legjobb ideje.

Ugyanezen a távon nagyszerű időt ment a férfiak versenyében Boros Bence. A szolnoki születésű, a MÁV SE-vel többször magyar bajnoki címet szerző rövidtávfutó 10,47-tel az ötödik helyet szerezte meg a viadalon. Ideje – amely idei legjobbja – nincs messze egyéni csúcsától (10,40), ami különösen azért biztató, mert eszerint maga mögött hagyta korábbi súlyos sérülését. Továbbá erősen bejelentkezett a világbajnoki résztvevő férfi sprintváltó négyesének valamely posztjára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában