Atlétika

2023.06.21. 14:19

Boros Bence 12. helyen végzett az Európa Játékokon

A leggyorsabb távon állt rajthoz a lengyelországi csapat Eb-n a szolnoki sprinter, a magyar csapat élen áll egy nap elteltével.

Rózsa Róbert

Boros Bence (balra) a 12. helyen ért célba 100 méteren, a lengyelországi Európa Játékokon

Fotó: MTI / EPA

Első helyen zárta a Lengyelországban zajló atlétikai csapat Európa-bajnokság első napját a magyar válogatott. Az Európa Játékok részeként folyó versengés első, keddi napján három magyar győzelem született a chorzówi stadionban: Márton Anita súlylökésben 17,74 méterrel nyert, Molnár Attila 45,30 másodpercet futott 400 méteren, és szintén győzött, csakúgy, mint Palkovits István 3000 méteres akadályfutásban, 8.43,82 perc. Ebben a sportágban szolnoki érdekeltségű versenyzőért is szoríthattunk: a jászkunsági megyeszékhelyen nevelkedett Boros Bence (Nyíregyházi Sportcentrum) 100 méteres síkfutásban állt rajthoz, és 10,62 másodperces eredményével a 12. helyet szerezte meg. Csütörtökön pedig a Szolnoki Sportcentrum magyar csúcstartó gerelyhajítója, Rivasz-Tóth Norbert versenyez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában