Kosárlabda

2023.06.28. 20:23

Kinevezték az Olajbányász új trénerét – szerb szakember veszi át a csapat vezetését

Profi mentalitása miatt esett a klub választása a szerb trénerre.

Rózsa Róbert

Miodrag Rajkovics

Fotó: Getty I

Miodrag Rajkovics a Szolnoki Olajbányász vezetőedzője a 2023-2024-es idényben – jelentette be szerdán hivatalos oldalán a Tisza-parti klub.

Mint írták, a szerb szakember pályafutását hazája utánpótlás válogatottjainál kezdte, illetve szerb és montenegrói bajnokságokban résztvevő csapatoknál dolgozott. Másodedzőként szerepelt szerb bajnoki és ABA liga döntőben.Vezetőedzői szerepkörben legnagyobb sikereit Lengyelországban érte el a PGE Turow Zgorzelec csapatával, ahol három egymást követő évben dolgozott. Volt lengyel kupadöntős, mindhárom évében bajnoki döntőt vívott, amit egyszer meg is nyert a csapata. A nemzetközi porondon is szerepelt csapatával, játszottak a VTB ligában, Eurocup-ban és amikor feljutottak a csúcsra indulhattak az Euroligában is. Az utóbbi években Japánban, a Yamagata Wyverns csapatánál volt felelős a szakmai munkáért – sorolták.

Mint írták, profi mentalitása és szakmai felkészültsége alapján esett rá a választás. A szezonban az új edző feladata lesz a fiatal játékosok fejlesztése és egy olyan csapat kialakítása, amely fel tudja venni a versenyt a többi csapattal szemben az érmekért vívott harcban.

– Nagyon köszönöm a lehetőséget, hogy az Olajbányász családjának részévé válhattam. Nagyon büszke vagyok rá, ez egy új fejezet a karrieremben, és őszintén hiszem, hogy ez mindannyiunk számára sikeres lesz. Hallottam, hogy itt egy fantasztikus szurkolótábor van, bízom benne, hogy együtt majd szép eredményeket fogunk elérni – nyilatkozta a piros-feketék újdonsült trénere.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában