Kajak

2023.07.30. 16:32

Csikós Zsóka és Pető Hanna arany-, míg Borbély László ezüstérmes a kajak Eb-n

A kajak-kenu európai utánpótlása az U23-as és az ifjúsági Eb-n mérte össze erejét a portugáliai a Montemor-o-Velhóban. A seregszemlén a szolnoki Csikós Zsóka és a tiszafüredi Pető Hanna egyaránt aranyérmes lett, sőt Hanna még egy ezüstérmet is szerzett, míg klubtársa Borbély László ugyancsak a második helyen végzett.

Varga Csaba

A tiszafüredi Pető Hanna párosban arany, míg egyesben ezüstéremnek örülhetett az Eb-n

Forrás: mkksz.hu

Három hete az auronzói világbajnokságon a Szolnoki KKK 21 esztendős kajakosa, Csikós Zsóka három aranyérmet is szerzett az U23-sok között. A portugáliai Eb-n „csak” egy számban 1000 méteren indult, amit utcahosszal nyert meg, közel 6 másodpercet vert az egész mezőnyre, ami Európa-bajnoki aranyat hozott számára.

A ifjúságiak között a City-Gas Tiszafüredi KKK kajakosa, Borbély László a Bp. Honvéd versenyzőjével, Herda Richárddal az oldalán 1000 méteren volt érdekelt. A magyar páros a második-harmadik pozícióban haladt a fináléban, a végén a második helyen zártak.

Ugyancsak az ifjúságiak mezőnyében, a tiszafüredi Pető Hanna 1000 méteren és 500 méteren párosban a győri Gombár Alizzal az oldalán tette vízre hajóját. Hanna 1000 méteren, akárcsak a vb-n ezúttal is második helyen végzett. Párosban viszont győri társával első helyen haladtak át a célvonalon, így az eredményhirdetésen dobogó tetejére állhattak fel.

Hölgyek a dobogón

A szegedi országos bajnokságon vármegyénk kajakosai közül Decsi Dorina (Szolnoki KKK) 500 méter után 1000 méteren is harmadik lett egyesben, 200 méteren pedig a második helyet szerezte meg. A City-Gas Tiszafüredi KKK párosa Csengeri Evelin és Kulcsár Csenge ezüstérmes lett 200 méteren. Az utóbbi két hölgy kiegészülve klubtársukkal Dékány Lilivel és a lágymányosi Sinkó Panna Krisztinával K4 1000 és 200 méteren is ezüstérmet szereztek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában