Cselgáncs

2023.07.31. 17:30

Gőz Roland aranyérmet szerzett az egyetemi világjátékokon

A szolnoki cselgáncsozó Magyarország harmadik dzsúdós aranyát szerezte a rangos versenyen.

Kovács Levente

Gőz Roland mind a négy ellenfelét ipponnal győzte le az egyetemi világjátékokon

Fotó: ijf.org

Gőz Roland remek versenyzéssel aranyérmet szerzett a csengtui 31. nyári egyetemi világjátékokon 90 kilós súlycsoportban.

A szolnoki cselgáncsozónak tulajdonképpen a nyitómeccse volt a legnehezebb, ugyanis az üzbég Tangrijev vazarival vezetett, de néhány másodperccel a meccs vége előtt egy ipponnal végül Gőz diadalmaskodott. Ezt követően a negyeddöntőben az észt Kuusik ellen és az elődöntőben a junior vb-bronzérmes azeri Hajiyevvel szemben is könnyedén nyert az MTK dzsúdósa. 

A fináléban első indításából vazarit szerzett a 24 éves cselgáncsozónk, majd egy perccel később egy újabb dobással győzött a dél-koreai Han Dzsu Jop ellen és megszerezte az aranyérmet. Gőz Roland ezzel a harmadik olyan magyar dzsúdós, aki nyerni tudott az egyetemi világjátékokon, korábban Kosztolánczy György 2003-ban, Joó Abigél pedig 2013-ban diadalmaskodott.

– Fantasztikus a rendezvény, a kínaiak nagyon kitettek magukért, rendkívül látványos és színvonalas megnyitót sikerült összehozniuk – nyilatkozta hírportálunknak Gőz Roland. – 

Örülök, hogy ezt az élményt egy aranyéremmel tudtam megkoronázni.

 

– Négy meccsem volt, szerencsére mindegyik ellenfelemet ipponnal sikerült legyőznöm. Sajnos az időeltolódás miatt az alvással voltak gondjaim, talán emiatt is volt nehezebb az első mérkőzés, de túl tudtam ezen lépni, és csak a teljesítményemre koncentráltam.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában