Kosárlabda

2023.07.23. 07:07

Győzelemmel folytatta szereplését kosárcsapatunk az U18-as Eb-n

Javított mérlegén U18-as fiú kosárlabda válogatottunk a portugáliai Matosinhosban zajló a B divíziós Európa-bajnokságon. Csapatunk ugyanis 11 ponttal jobbnak bizonyult Grúzia legénységénél.

Varga Csaba

Jogos a magyar fiúk öröme, hiszen fontos meccset nyertek a grúzok ellen

Forrás: fiba.basketball/europe

B jelű hatos rajtján a magyar és a grúz együttes is vereséggel rajtolt, a mieink a Montenegrótól, míg grúzok a szlovákoktól kaptak ki. Ezért (is) egyaránt fontos volt mindkét csapat számára az egymás elleni összecsapás.

A tétnek megfelelően kezdett csapatunk, amely fegyelmezett, ponterős játékkal nyitott. A lendület és aktívitás kitartott a 17 percig, amikor 41–28-ra vezettek. A félidő hajrájában azonban ellenfelük egy 9–0-s etappal felzárkózott, 41–37.

A fordulást követően sem változott a játék képe, a mieink néhány ponttal előrébb jártak, mint a grúzok. A záró negyedben megint jobb volt válogatottunk vetélytársánál, mindenki tudta a dolgát, közülük különösen a Maly Bulcsú, Karda Dominik, Kégel Tamás, Szalay Domokos kvartett villogott. Válogatottunk pedig 11 pontos különbséggel megnyerte a fontos összecsapást.

Büszke vagyok a csapatra! Hiszek a fiúkban, és tudom, hogy fogunk még ennél sokkal jobban is játszani az Eb-n 

– mondta a lefújást követően Szarvas Gábor szövetségi edző.

A folytatás vasárnap este hét órától a szlovák csapat ellen a matosinhosi Eb-n.

Magyarország – Grúzia 91–80 (24–18, 17–19, 19–20, 31-23)

Magyarország: Maly 13, Radó 5, Flasár 4, Major 2, Szita 3/3. Csere: Szalay 9, Bor 10, Antalics 9, Karda 14/6, Kégel 14/9, Angyal 2, Laczházi 6. Szövetségi edző Szarvas Gábor.

A B csoport további eredményei: Montenegró–Albánia 99-68, Bosznia-Hercegovina–Szlovákia 77–57.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában