Összefogtak

2023.07.04. 11:30

Közösségi térként funkcionál a focipálya Öcsödön

Ismét focisták lepik el az öcsödi sportpályát. Önkéntesek vállalták a karbantartást, hogy a helyi fiatalok is belekóstolhassanak a labdarúgás örömeibe.

P. Pusztai Nóra

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Több mint tíz éven át hevert parlagon a tiszazugi település focipályája. A helyi lakosok összefogtak és elkezdték rendbe tenni az elhanyagolt területet.

Kolompár Tamás, a Roma Nemzetiségi Önkormányzat vezetője elmondta, a mostani harminc, negyven évesek körében gyerekként igen népszerű volt a focipálya, a szabadidejük nagy részét ott töltötték, szeretnék, ha a mostani fiatalok is átélnék ugyanazokat az élményeket.

– Összefogtunk, megterveztük, hogy mi legyen, önkéntesként vállaltuk, hogy vágjuk a füvet és locsolunk. A csapat összeállt, a megye harmadosztályra be is adták a nevezést – emelte ki.

A délutánokat fiúk és lányok együtt töltik a focipályán, nagy lendületet vett a közös sportolás.

– Nagyon jók az edzések, még mi felnőttek is kimegyünk beszélgetni, nosztalgiázni – mesélte.

Az öltözőépület jelenleg romos állapotban van, az utóbbi évtizedekben nem költöttek a karbantartására, most nagyobb összeget kellene belefektetni.

– Öltözőket, bírói irodát és mellékhelyiséget kellene kialakítani, ehhez helybéli szakemberek ajánlották fel a segítségüket. Amennyiben nem készül el a bajnokság rajtjáig, akár konténerből is kialakíthatjuk – magyarázta a terveket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában