Kosárlabda

2023.07.13. 17:04

Legyűrték a kezdeti nehézséget a jászkunsági bajnokságokban

Noha nem indult könnyen, végül eredményes idényt zárt a jászkunsági kosárlabda-szövetség, amelynek bajnokságaiban több mint hatvan csapat vett részt.

Rózsa Róbert

Balogh László elnök szerint szép szezont zárt a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Fotó: Facebook.com / Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Bár az idény előtt az energiaválság miatt veszélyben érezték a sportágat, a szezon előrehaladtával egyre megnyugtatóbbá váltak a klubok anyagi helyzete, és végül szép szezont zártak – összegezte az elmúlt évadot a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség elnöke. Balogh László a szervezet közösségi oldalán elmondta, 64 csapat vett részt a megyei küzdelmekben, elindították a Kiváló Kölykök Kupája nevű regionális kezdeményezést, és új játékvezetőket is képeztek. Balogh László szerint megőrizték szövetségük anyagi stabilitását, a meghirdetett programjaikat is tudták finanszírozni. Kiemelte, az elmúlt szezonban a Jászkunságon kívül Békésből, Csongrád-Csanádról, Pestről is csatlakoztak a megyei ligákhoz, de volt nagyváradi is temesvári jelentkező is.

A nehézségekről szólva kifejtette, a felnőtt bajnokságokat egyre nehezebb összehozni, csökkent a csapatok száma, leginkább a férfiaknál. A középiskolás bajnokságok kapcsán úgy látja, ezt a vetélkedést már nem lehet neve szerintinek tekinteni, hiszen nem csak középiskolás együttesek versenyeznek benne, hanem egyfajta nyílt bajnokság lett belőle. Ez egyrészt jó is, de másrészről nem – fogalmazott, hozzátéve: korábban meghatározó intézmények tűntek el a bajnokságból.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában